Abrikostærte med koldskålsmousse
(annonce // Kop&Kande)
Abrikostærte med koldskålsmousse
cirka 10 pers.
Tærtebund:
150 g hvedemel
65 g flormelis
75 g smør
1 nip salt
2 æggeblommer
Frangipane:
40 g mandelmel
10 g hvedemel
50 g smør
50 g sukker
1 æggehvide
1 abrikos, skåret i små tern
Abrikoskompot:
200 g abrikoser
3 spsk sukker
1 tsk vaniljepaste (eller 1 vaniljestang)
1 citron, skallen heraf
0,5 blad husblas
Koldskålsmousse:
2,5 blade husblas
1 citron, saften heraf
50 g sukker
1 tsk vaniljepaste (eller 1 vaniljestang)
1 dl kærnemælk
2 dl piskefløde
Derudover:
2-3 abrikoser, skåret i både
spiselige blomsterblade
Fremgangsmåde
Tærtebund: Skær smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Frangipane: Pisk alle ingredienserne sammen til det bliver en hvid og luftig masse.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For tærteformen (35x11x2,5 cm) med mørdej. Fordel frangipane ud på tærtebunden og pres stykker af udskåret abrikos ned i massen. Bag tærten i ovnen i ca. 12-15 min til tærten er gylden. Lad tærten køle helt af inden du befrier den fra formen.
Abrikoskompot: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Fjern stenene fra abrikoserne og skær abrikoserne i mindre stykker. Kom abrikos, sukker, citronskal og vaniljepaste i en gryde og kog op. Brug en stavblender til at blende kompotten. Rør den udblødte husblas i kompotten og lad den køle helt af.
Koldskålsmousse: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Varm citronsaft, sukker og vanilje op, og rør den udblødte husblas heri. Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Rør kærnemælk i den let afkølede citron-blanding. Vend til sidst den letpiskede flødeskum i moussen af 2-3 omgange. Fordel moussen i små halvkugle silikoneforme (3 cm i diameter). Lad moussehalvkuglerne sætte sig i fryseren i ca. 3 timer – eller til du kan løsne dem fra formen.
Fordel abrikoskompot, moussehalvkugler og friske abrikoser på tærten. Tærten er nu klar til servering.
Ingen kommentarer endnu