Flødeboller med browniebund, brownie-crumble og hakkede mandler

Abrikostærte med koldskålsmousse

 

(annonce // Kop&Kande)

Abrikostærte med koldskålsmousse

cirka 10 pers.

Tærtebund:

150 g hvedemel

65 g flormelis

75 g smør

1 nip salt

2 æggeblommer

 

Frangipane:

40 g mandelmel

10 g hvedemel

50 g smør

50 g sukker

1 æggehvide

1 abrikos, skåret i små tern

 

Abrikoskompot:

200 g abrikoser

3 spsk sukker

1 tsk vaniljepaste (eller 1 vaniljestang)

1 citron, skallen heraf

0,5 blad husblas

 

Koldskålsmousse:

2,5 blade husblas

1 citron, saften heraf

50 g sukker

1 tsk vaniljepaste (eller 1 vaniljestang)

1 dl kærnemælk

2 dl piskefløde

 

Derudover:

2-3 abrikoser, skåret i både

spiselige blomsterblade

 

Fremgangsmåde

Tærtebund: Skær smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Frangipane: Pisk alle ingredienserne sammen til det bliver en hvid og luftig masse.

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For tærteformen (35x11x2,5 cm) med mørdej. Fordel frangipane ud på tærtebunden og pres stykker af udskåret abrikos ned i massen. Bag tærten i ovnen i ca. 12-15 min til tærten er gylden. Lad tærten køle helt af inden du befrier den fra formen.

Abrikoskompot: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Fjern stenene fra abrikoserne og skær abrikoserne i mindre stykker. Kom abrikos, sukker, citronskal og vaniljepaste i en gryde og kog op. Brug en stavblender til at blende kompotten. Rør den udblødte husblas i kompotten og lad den køle helt af.

Koldskålsmousse: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Varm citronsaft, sukker og vanilje op, og rør den udblødte husblas heri. Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Rør kærnemælk i den let afkølede citron-blanding. Vend til sidst den letpiskede flødeskum i moussen af 2-3 omgange. Fordel moussen i små halvkugle silikoneforme (3 cm i diameter). Lad moussehalvkuglerne sætte sig i fryseren i ca. 3 timer – eller til du kan løsne dem fra formen.

Fordel abrikoskompot, moussehalvkugler og friske abrikoser på tærten. Tærten er nu klar til servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødeboller med browniebund, brownie-crumble og hakkede mandler