Knasende tærte med lakrids og yoghurt

Flødeboller med ribsskum

(indeholder reklame)

Flødeboller med ribsskum

Jeg synes flødeboller er virkelig undervurderede i det søde køkken. De smager altid helt fantastisk og jeg elsker, at man kan eksperimenterer så meget med smag og udseende. Jeg har i denne opskrift valgt at bytte vandet i flødebolleskummet ud med ribssaft og det giver skummet en helt unik smag og konsistens. Ydersiden er dækket af en tynd og sprød chokoladeskal lavet af den smukke ruby chokolade. Jeg synes du skal prøve det. Det er mit svar på en rigtig sommer-flødebolle.

Ruby chokoladeskaller:

250 g ruby chokolade (kan købes HER)

 

Ribssaft:

200 g ribs

1 tsk vaniljepaste

 

Ribsskum:

0,5 dl ribssaft

125 g sukker

55 g glukosesirup

70 g æggehvider

10 g sukker

 

Marcipanbunde:

200 g ren rå marcipan (kan købes HER)

 

Fremgangsmåde

Ruby chokoladeskaller: Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen til en temperatur på 42-45 grader. Tilsæt den sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og rør det sammen med en dejskraber. Nu skal temperaturen ned på 28 grader. Varm chokoladen forsigtigt op igen til det når en temperatur på 31 grader. Støb chokoladeskallerne i halvkugle silikoneforme (7 cm). Sørg for at skallerne bliver fine og tynde. Sæt formen i køleskabet i minimum 15 min.

Marcipanbunde: Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Brug en udstikker til at udstikke 12 bunde. Bag bundene i ovnen i 5-6 min. ved 190 grader varmluft.

Ribssaft: Kog ribs og vaniljepaste sammen i en gryde til ribsene er møre. Sig bærene fra, så du kun har saften tilbage.

Ribsskum: Kom sukker, glukosesirup og ribssaft i en gryde og kog til 100-110 grader (da sukkerindholdet er større pga. det naturlige sukkerindhold i bærrene skal siruppen ikke koges til 117 grader, som man ellers normalt ville gøre). Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen. Kom i mellemtiden æggehvider og sukker i en skål og pisk, til æggehviderne begynder at skumme. Den varme sukkerlage skal nu tilsættes til de skummende ægge- hvider. Hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, mens der fortsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen IKKE rammer piskeriset, da det kan ødelægge din røremaskine eller håndmikser. Når al sukkerlagen er tilsat til æggehviderne, piskes der videre på lav hastighed, indtil massen er afkølet og skummet er fast. Det tager 10-15 min. at piske en perfekt flødebolleskum. Kom skummet i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne op med skum. Sæt en bund på hver flødebolle og sæt dem i køleskabet i 1 time. Da der kun er plads til 8 flødebolleskaller i en silikoneform, kan du sprøjte flødebolleskum på resten af bundene og dyppe dem i chokolade.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knasende tærte med lakrids og yoghurt