Verdens bedste chokoladeboller

Gammeldags æblekage

(Indeholder reklame for Aida)

Hvis I følger med på min profil på Instagram, ved I nok godt, at jeg har et fast samarbejde med Aida og RAW, som jeg er utrolig taknemmelig for. Aida udkom sidste år med det smukkeste blå stel, SØHOLM Sonja, lavet på Bornholm. Nu har de udvidet den smukke Sonja-serie med de fineste farvede glas. Glassene er 100% mundblæste og resultatet er en kollektion med unikke gennemfarvet glas i 4 forskellige farver. Jeg har her udviklet en dessert, serveret i de klare glas, og jeg er helt vild med resultatet!

Psst…! Du har selv muligheden for at vinde 8 glas i en valgfri farve på min instagram-profil @Danishdelights 💙

Gammeldags æblekage – portionsanretning 

4 stk.

Æblegrød

4 store æbler

1 citron, saft + skal

150 g sukker

 

Makroner 

140 g mandler

240 g flormelis

2 æggehvider

 

Vaniljeskum

0,5 l. piskefløde

1 vaniljestang

1 spsk sukker

 

Fremgangsmåde

Æblegrød: Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom æbler, sukker og citronsaft og -skal i gryde og kog til æblerne er møre. Brug en stavblender til at blende æblegrøden. Sæt æblegrøden på køl til den er helt afkølet.

 

Makroner: Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom mandler og flormelis i en minihakker og blend så fint så muligt. Tilsæt æggehvider og blend det hele sammen til en ensartet konsistens. Kom massen i en sprøjteposer og lav små dutter på størrelse med en to-krone på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag makronerne i ovnen i 20-25 min. ved 150 grader varmluft. Lad makroner køle helt af.

 

Vaniljeskum: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukkeret. Hæld fløden i en skål og tilsæt vaniljesukkeret. Pisk fløden til en letpisket flødeskum.

 

Find nogle fine glas, som du vil anrette i. Lav et lag af knuste makroner i bunden og top med vaniljeskum og æblegrød. Gentag, så du har to lag af hver, og top til sidst hele herligheden med lidt knuste makroner og skovsyre. MUMS!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste chokoladeboller