Trøffelkugler med salt lakrids og solbær
Trøffelkugler med salt lakrids og solbær
Disse trøffelkugler er en hyldest til min deltagelse i programmet “Sukkerchok”, hvor jeg vandt én af de hemmelige udfordringer med netop disse trøffelkugler. Samtidig fik jeg også øjnene op for trøffelkuglens magi. Man kan lave uendeligt mange smagskombinationer og konsistenser, og så smager de altså bare helt fantastisk. Her har jeg kombineret den bløde, søde trøffel med salt lakrids og givet dem et syrligt ydre af solbærstøv.
20-30 stk.
Trøffelmasse
250 g mælkechokolade, fx. Callebaut 33,6 %
1 dl piskefløde
30 g smør
1 pose salt lakrids
Pynt
2 tsk lakridspulver
2,5 tsk solbærstøv
2 tsk sølvstøv
Fremgangsmåde
Trøffelmasse: Kom mælkechokolade, piskefløde og smør i en gryde og varm forsigtigt op til det hele er smeltet sammen. Hæld trøffelmassen i en form beklædt med husholdningsfilm og sæt den i fryseren i 2-3 timer.
Skær små passende stykker af den salte lakrids.
Tag trøffelmassen ud fra frys. Brug en spiseske til at løsne små klumper af trøffelmassen og kom et stykke salt lakrids i hver inden du ruller dem til små kugler. Kom trøffelkuglerne i fryseren i 1 time.
Bland lakridspulver, solbærstøv og sølvstøv i en skål og spred det ud på et stykke bagepapir. Rul trøffelkuglerne i støvet inden servering.
Ingen kommentarer endnu