GUIDE - Sådan laver du lagkage til mange mennesker

Sommerothello

Othellolagkage med sommerens bær

10 pers.

 

Vaniljecreme:

3 dl sødmælk

75 g sukker

2 tsk vaniljepaste eller 1 god vaniljestang

3 tsk maizena

3 spsk vand

2 æggeblommer

1 dl piskefløde

 

Lagkagebunde:

3 æg

200 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

150 g hvedemel

50 g mandelmel

2 spsk citronsaft

 

Bærmousse:

3 blade husblas

150 g hindbær

50 g ribs

50 g sukker

0,5 citron, saften heraf

0,5 dl skyr med vanilje

2 dl piskefløde

 

Chokoladeganache:

50 g mørk chokolade

2 spsk piskefløde

 

Marcipanbånd:

300 g ren rå marcipan

rød pastafarve

 

Pynt:

friske bær (jeg brugte ribs og jordbær)

 

Fremgangsmåde

Vaniljecreme: Kom mælk, sukker og vaniljepaste i en gryde og varm op til lige under kogepunktet. Bland maizena, æggeblommer og vand sammen og tilsæt det til mælkeblandingen i en tynd stråle. Kog cremen godt i gennem til den begynder at tykne. Hæld cremen i en ren skål og stil den på køl til den er helt køleskabskold.

 

Lagkagebunde: Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig æggenaps. Bland mel, mandelmel og bagepulver, og sigt det i æggesnapsen. Tilsæt citronsaft og vend dejen forsigtigt sammen. For bunden af en springform eller kagering (18 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag bunden i ovnen i 25-30 min. Lad bunden køle helt af inden du befrier den fra formen og deler den, så du nu har to lagkagebunde.

 

Chokoladeganache: Kom chokolade og fløde i en skål og smelt det sammen i mikroovnen. Rør forsigtigt ganachen sammen med en dejskraber.

 

Kom kageplast langs kanten i en kagering (18 cm). Læg den ene lagkagebund i kageringen. Hæld ganachen ovenpå bunden og fordel det i et jævnt lag.

 

Vaniljecreme fortsat: Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Pisk den afkølede vaniljecreme lind og vend flødeskummet i. Hæld vaniljecremen ovenpå ganachen og placer den sidste lagkagebund på kagen. Sæt kagen på køl mens du laver moussen.

 

Bærmousse: Læg hudblassen i blød i koldt vand. Kom hindbær, ribs, sukker og citronsaft i en gryde og kog til bærrene er møre. Sig bærrene fra så du kun har saften tilbage og rør den udblødte husblas heri. Lad bærsaften køle af til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden til en letpisket flødeskum. Rør vaniljeskyren i bærsaften. Vend forsigtigt flødeskummet i moussen af to omgange. Hæld bærmoussen ovenpå kagen og sæt den tilbage på køl i 3-4 timer eller gerne natten over.

 

Marcipanbånd: Ælt marcipanen sammen med pastafarven til marcipanen har den ønskede farve. Mål omkreds og højde på din kage. Rul marcipanen til en lang pølse der svarer til omkredsen på kagen. Drys rigeligt med flormelis på køkkenbordet. Brug en kagerulle til at rulle marcipanbånden tyndt ud (ca. 0,5 cm i tykkelse). Brug en skarp kniv til at skære båndet til, så det passer med kagens omkreds og højde. Rul marcipanen sammen, så det nemt kan rulles udenpå kagen.

Befri lagkagen fra kageplasten og rul marcipanbåndet på kagen. Sørg for at trykke det forsigtigt fast hele vejen rundt og skær evt. overskydende marcipan væk fra samlingen. Brug en lille pensl til at pensle flormelis af marcipanbåndet. Stil lagkagen tilbage på køl.

Pynt kagen med friske bær.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUIDE - Sådan laver du lagkage til mange mennesker