Rabarber snurrer

Kaffekage med moccacreme, paranødder og karamel 

(indeholder reklame)

Kaffekage med moccacreme, paranødder og karamel

10-12 pers.

Brownie med kaffe og paranødder:
1 æg
80 g sukker
50 g mørk chokolade, minimum 55 %
40 g smør
1 shot espresso (ca. 50 ml) – jeg brugte denne kaffe
10 g kakaopulver
40 g hvedemel
1/2 tsk salt
50 g paranødder, grofthakkede

Chokolade/karamel ganache:
75 g mælkechokolade (40%)
75 g gold chokolade
75 ml piskefløde

Moccacreme:
2 blade husblas
250 ml piskefløde
250 g neutral flødeost
50 g flormelis
2 tsk vaniljepaste
1 spsk kværnet espresso
2 shot espresso (ca. 100 ml) – jeg brugte denne kaffe
1/2 tsk salt

Ganache-spiral:
150 g mælkechokolade (40%)
50 ml piskefløde

Chokoladebånd:
100 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

Brownie: Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede smør og chokolade i æggesnapsen. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i dejen, og vend forsigtigt sammen. Vend også kaffe og hakkede paranødder i dejen. Beklæd bunden af en springform på 18 cm med bagepapir. Bag brownien i ovnen i 15-20 min. Lad bunden helt af inden du befrier den fra springformen. Læg kageplast langs kanten af formen og kom browniebunden tilbage heri.

Chokolade/karamel ganache: Smelt de to slags chokolade sammen i mikroovnen. Varm fløden til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber. Hæld ganachen ovenpå browniebunden og sæt kagen på frys til ganachen har sat sig.

Moccacreme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Tilsæt flødeost, flormelis, vaniljepaste og kværnet espresso og vend det hele forsigtigt sammen. Bryg espresso og udrør den udblødte husblas heri. Lad espresso’en køle af til stuetemperatur inden du vender det forsigtigt i cremen. Smag til sidst til med salt. Kom moccacremen i en rund silikoneform (20 cm i diameter). Vend den frosne browniebund på hovedet ned i cremen. Lad kagen sætte sig på frys natten over inden den befries fra formen.

Ganache-spiral: Smelt chokoladen i mikroovnen. Varm fløden til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber. Hæld ganachen i spiralformen og bank den ned i bordet et par gange, så ganachen fordeler sig ordentligt i formen. Sæt formen på frys i minimum 2-3 timer inden spiralen befries forsigtigt.

Chokoladebånd: Smelt chokoladen i mikroovnen til en arbejdstemperatur på ca. 34 grader. Klip et stykke kageplast, så det passer med kagens omkreds og højde. Fordel chokoladen i et tyndt lag på kageplasten. Lad chokoladen sætte sig et øjeblik, og placer så chokoladebåndet rundt om kagen. Pynt med ganache-spiralen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber snurrer