Minitærter med citron og blå birkes

Flødeboller med brombærskum og friske brombær

Flødeboller med brombærskum og friske brombær

Jeg er ikke så begejstret for de traditionelle flødebollebunde af vafler, da jeg synes de nemt går hen og bliver kedelige. Det er nok også de færreste, som spiser flødeboller for bundens skyld, men i dette tilfælde er det lige ved, at det kan ændre sig for mig. Det er også en nem løsning af bruge marcipan som bund, men der er mange af mine bekendte som virkelig ikke bryder sig om marcipan. Derfor har jeg udviklet denne flødebolle med en sprød bund lavet af hvid chokolade, cornflakes og hakkede mandler. De er nok de mest delikate flødebollebunde, jeg har smagt. MUMS de er gode! Desuden har jeg endnu engang lavet flødebolleskummet med en bærsaft (denne gang brombær) frem for vand, og det er bestemt også lækkert. Indeni gemmer sig et frisk brombær. Alt i alt, den perfekte flødebolle💜

10-12 stk.

Bunde:

150 g hvid chokolade

60 g mandler

30 g corn flakes

 

Brombærsaft:

150 g brombær

 

Brombærskum:

40 g brombærsaft

125 sukker

55 g glukosesirup

70 æggehvider

10 g sukker

 

Overtræk:

300 g hvid chokolade

1 spsk kokosolie

 

Derudover:

10-12 friske brombær

Solbærstøv

 

Fremgangsmåde

Bunde: Hak chokoladen fint og smelt den i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Hak mandler fint i en minihakker. Knus corn flakesene en smule. Kom de hakkede mandler og corn flakes i den smeltede chokolade. Kom massen ud på et stykke bagepapir og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Brug en kagerulle til at rulle massen tyndt ud mellem de to stykker bagepapir. Læg den udrullede masse i køleskabet i 30 min. Brug en rund udstikker til at udstikke 10-12 bunde.

Brombærsaft: Kog brombær helt møre i en gryde. Sig bærene fra, så du kun har saften tilbage.

Brombærskum: Kom sukker, glukosesirup og brombærsaft i en gryde og kog til 100-110 grader (da sukkerindholdet er større pga. det naturlige sukkerindhold i bærrene skal siruppen ikke koges til 117 grader, som man ellers normalt ville gøre). Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen. Kom i mellemtiden æggehvider og sukker i en skål og pisk, til æggehviderne begynder at skumme. Den varme sukkerlage skal nu tilsættes til de skummende ægge- hvider. Hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, mens der fortsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen IKKE rammer piskeriset, da det kan ødelægge din røremaskine eller håndmikser. Når al sukkerlagen er tilsat til æggehviderne, piskes der videre på lav hastighed, indtil massen er afkølet og skummet er fast. Det tager 10-15 min. at piske en perfekt flødebolleskum. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tylle.

Placer et frisk brombær på hver flødebollebund. Sprøjt flødebolleskummet over bærret, så det er helt dækket. Sæt flødebollerne på køl i minimum 1 time.

Overtræk: Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen til en temperatur på 45 grader. Tilsæt den sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og rør det sammen med en dejskraber. Nu skal temperaturen ned på 28 grader. Tilsæt kokosolie og varm chokoladen forsigtigt op igen til det når en temperatur på 30-31 grader.

Hæld chokoladen i et højt glas og dyb flødebollerne i chokoladen én efter én. Sæt flødebollerne i køleskabet i minimum 1 time eller til chokoladen har sat sig.

Hvis skummet ikke vil sidde ordenligt fast på bunden, kan det skyldes, at brombærret er lidt stort. Jeg brugte en lille paletkniv til at smøre skummet op, så det dækkede hele bunden og brombærret. Denne teknik kan godt lave et lidt ujævnt ydre på flødebollen. Så længe du bare forsøger at glatte skummet så meget ud som muligt, så er det næsten ikke tydeligt, når de først er dyppet i chokolade og drysset med lidt bærstøv. 

2 kommentarer

  • Jeanette Petersen

    Det med temp på 100-110 grader i stedet for 117 grader – gælder det også for lime?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Jeanette
      Det er jeg faktisk ikke helt sikker på, da jeg aldrig har prøvet at lave flødeboller med lime. Men mit bedste bud vil være, at det er det samme med de 100-110 grader 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minitærter med citron og blå birkes