Knasende tærte med lakrids og yoghurt
(indeholder reklame)
Knasende tærte med lakrids og yoghurt
Jeg kan godt lide at eksperimentere med tærter i både smag, udseende og konsistens. Lige pludselig opstår der uventede, lækre smagskombinationer, og så er det bare med at skrive ned i sin idébog. Idéen til denne tærte opstod, da jeg testede lakridspulveret fra Mill&Mortar, som har en virkelig ren og lækker lakridssmag. Jeg tænkte, at det fortjente en hed date med en smuk og silkeblød ganache, og sød musik opstod. Samtidig findes der altså ikke noget bedre end når en tærte knaser, og derfor fik hele herligheden selskab af en sprød tærtebund lavet på digestivekiks. De sorte sesamfrø er blot et lille smags-touch, som dog sagtens kan udelades.
Tærtebund:
120 g digestive kiks
60 g smør
Lakridsmazarinmasse:
60 g marcipan, revet
40 g smør, blødt
0,5 æg
2 spsk hvedemel
1 tsk lakridspulver fra Mill&Mortar (kan købes HER)
1 tsk sorte sesamfrø (kan udelades)
Evt. sort pastafarve
Yoghurtganache:
150 g hvid chokolade
50 ml piskefløde
1 tsk vaniljepaste
50 ml A38 eller Kefir
Fremgangsmåde
Tærtebund: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Blend kiksene til fint kiksemel i en effektiv minihakker/blender. Smelt smørret i en gryde og bland det med kiksemel. Fordel kiksemassen i en firkantet tærteform (perforeret). Brug en ske eller bunden af et glas til at presse massen godt fast mod siderne og bunden. Sæt tærtebunden på køl mens du forbereder mazarinmassen.
Lakridsmazarinmasse: Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt sort pastafarve, hvis du gerne vil opnå den sorte effekt, når man skærer i tærten. Fordel mazarinmassen i tærtebunden. Bag tærten på 180 grader varmluft i 5-7 min. Lad tærten køle helt lidt af ved stuetemperatur og sæt den herefter i køleskabet til den er helt kold, inden du MEGET forsigtigt fjerner tærteformen.
Yoghurtganache: Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløde og vaniljepaste op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde med vanilje over den smeltede chokolade og tilsæt yoghurt. Rør ganchen sammen med en dejskraber til den samler sig og bliver blank. Fordel ganachen på tærten, så den dækker mazarinmassen. Sæt tærten på køl i 2-3 timer til ganachen har sat sig. Server kold.
Ingen kommentarer endnu