Cookiekage med hindbær og karamel

Brownie-tærte med saltet karamel og knas

(indlægget er betalt og sponsoreret af RAW1835)

Brownie-tærte med saltet karamel og knas

10-12 pers.

 

Tærtebund:

150 g hvedemel

60 g flormelis

75 g smør

1 nip salt

2 æggeblommer

 

Brownie:

1 æg

80 g sukker

50 g mørk chokolade, min. 55%

40 g smør

10 g kakaopulver

25 g hvedemel

30 g hasselnødder

0,5 tsk salt

 

Saltet karamel ganache:

180 g gold chokolade

100 ml. piskefløde

0,5 tsk groft havsalt

 

Knas:

100 g Callebaut Cara Crakine (kan erstattes med 100 g nougat og 50 g hakkede hasselnødder)

50 ml. piskefløde

 

Derudover:

100 g gold chokolade

hasselnødder

guldstøv

 

Fremgangsmåde

Tærtebund: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Brownie: Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde. Pisk æg og sukker sammen i ca. 30 sek. til det begynder at blive hvidt. Vend forsigtigt æggemassen i den smeltede smør og chokolade. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i dejen og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst hasselnødder i dejen.

Tænd ovnen på 200 grader undervarme.

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For en tærteform (20 cm i diameter) med tærtedej og prik små huller i bunden med en gaffel. Fordel browniedejen i tærteformen. Bag tærten ved 200 grader undervarme i 5 min. Sæt derefter ovnen på 180 grader varmluft og bag tærten yderligere 10-12 min. Lad tærten køle helt af inden du befrier den fra formen.

Knas: Smelt cara crakine i mikroovnen. Varm fløden til lige under kogepunktet i en lille gryde og rør det sammen med det smeltede cara crakine. Fordel herefter blandingen på den afkølede tærte og sæt den i køleskabet i 30 min.

(hvis du bruger nougat skal du blot smelte nougat på samme måde og blande det sammen med den varme fløde og hakkede hasselnødder)

Saltet karamel ganache: Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden til lige under kogepunktet i en lille gryde og tilsæt salt. Rør forsigtigt den varme fløde i den smeltede chokoladen med en dejskraber til ganachen samler sig. Hæld ganachen ovenpå tærte og sæt igen tærten på køl til ganachen har sat sig (3-4 timer eller gerne natten over).

Pynt: Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad til en temperatur på 43 grader. Tilsæt de sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og varm igen chokoladen op til ca. 32 grader. Fordel chokoladen på et stykke husholdningsfilm og sæt chokoladen i køleskabet til den har sat sig. Bræk den ud i tilfældige stykker og pynt tærten med stykkerne. Pensl hasselnødder med guldstøv og placer dem tilfældigt på tærten. SERVER!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookiekage med hindbær og karamel