Brownie-tærte med saltet karamel og knas
(indlægget er betalt og sponsoreret af RAW1835)
Brownie-tærte med saltet karamel og knas
10-12 pers.
Tærtebund:
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør
1 nip salt
2 æggeblommer
Brownie:
1 æg
80 g sukker
50 g mørk chokolade, min. 55%
40 g smør
10 g kakaopulver
25 g hvedemel
30 g hasselnødder
0,5 tsk salt
Saltet karamel ganache:
180 g gold chokolade
100 ml. piskefløde
0,5 tsk groft havsalt
Knas:
100 g Callebaut Cara Crakine (kan erstattes med 100 g nougat og 50 g hakkede hasselnødder)
50 ml. piskefløde
Derudover:
100 g gold chokolade
hasselnødder
guldstøv
Fremgangsmåde
Tærtebund: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.
Brownie: Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde. Pisk æg og sukker sammen i ca. 30 sek. til det begynder at blive hvidt. Vend forsigtigt æggemassen i den smeltede smør og chokolade. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i dejen og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst hasselnødder i dejen.
Tænd ovnen på 200 grader undervarme.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For en tærteform (20 cm i diameter) med tærtedej og prik små huller i bunden med en gaffel. Fordel browniedejen i tærteformen. Bag tærten ved 200 grader undervarme i 5 min. Sæt derefter ovnen på 180 grader varmluft og bag tærten yderligere 10-12 min. Lad tærten køle helt af inden du befrier den fra formen.
Knas: Smelt cara crakine i mikroovnen. Varm fløden til lige under kogepunktet i en lille gryde og rør det sammen med det smeltede cara crakine. Fordel herefter blandingen på den afkølede tærte og sæt den i køleskabet i 30 min.
(hvis du bruger nougat skal du blot smelte nougat på samme måde og blande det sammen med den varme fløde og hakkede hasselnødder)
Saltet karamel ganache: Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden til lige under kogepunktet i en lille gryde og tilsæt salt. Rør forsigtigt den varme fløde i den smeltede chokoladen med en dejskraber til ganachen samler sig. Hæld ganachen ovenpå tærte og sæt igen tærten på køl til ganachen har sat sig (3-4 timer eller gerne natten over).
Pynt: Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad til en temperatur på 43 grader. Tilsæt de sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og varm igen chokoladen op til ca. 32 grader. Fordel chokoladen på et stykke husholdningsfilm og sæt chokoladen i køleskabet til den har sat sig. Bræk den ud i tilfældige stykker og pynt tærten med stykkerne. Pensl hasselnødder med guldstøv og placer dem tilfældigt på tærten. SERVER!
Ingen kommentarer endnu