Pavlova m. karamel, passion og popcorn
(indeholder reklame for Odense Marcipan)
Pavlova med karamel, passion og popcorn
8. pers.
Passionssirup:
1 dl passionsfrugtpure
100 g sukker
Marengsbunde:
170 g æggehvide
190 g sukker
190 g flormelis
Karamelpopcorn:
1 pakke popcorn
45 g smør
75 g sukker
0,5 tsk salt
Vaniljeskum:
2 dl piskefløde
1 spsk sukker
1 tsk vaniljepaste
Derudover:
Karamelsauce fra Odense Marcipan
Fremgangsmåde
Passionssirup: Kom passionsfrugtpure og sukker i en gryde og kog sammen under middel varme til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen og lad siruppen køle af ind til brug.
Marengsbunde: Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs. Sigt flormelis i marengsen og vend det forsigtigt sammen. Tag tre stykker bagepapir og tegn en cirkel på 20 cm i diameter på hvert stykke. Placer de tre stykker bagepapir på hver deres bageplade. Del marengsen i 3 portioner og fordel hver portion i et jævnt lag inden for cirklen på 20 cm. Bag de tre bunde i ovnen i 1 time og 10 min. Lad dem køle af på bagepladen, og opbevar dem gerne i en lufttæt beholder, hvis de ikke skal bruges samme dag.
Karamelpopcorn: Pop popcornene. Kom sukker, salt og smør i en gryde, og smelt sammen under middel varme til det begynder at tykne og blive til en gylden karamel. Kom de færdigpoppede popcorn i gryden med karamel. Sørg for, at alle popcornene bliver dækket af karamel. Hæld karamelpopcornene ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af mens du samler kagen.
Vaniljeskum: Tilsæt vaniljepaste og sukker til fløden og pisk det til flødeskum. Den skal kun lige kunne danne toppe, når du løfter piskerisene fra flødeskummet (pas på ikke at overpiske).
Samling: Placer én af marengsbundene på det ønskede kagefad. Smør et jævnt lag af vaniljeskummet på bunden og dryp herefter med passionssirup og karamelsauce. Gentag dette to gange mere. Pynt toppen af kagen med karamelpopcornene. NYD 💛
Ingen kommentarer endnu