Pistacietærte med hindbær og timian
Pistacietærte med hindbær og timian
12 pers.
Mørdej:
50 g grønne, usaltede pistacienødder
100 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør
1 nip salt
2 æggeblommer
Pistacieganache:
50 g grønne, usaltede pistacienødder
50 g sukker
150 g hvid chokolade
75 ml. piskefløde
salt
Hindbærganache:
100 g hindbær
0,5 citron, saften heraf
3 spsk sukker
frisk timian
0,5 dl piskefløde
150 g hvid chokolade
Pistaciekaramel:
25 g grønne, usaltede pistacienødder
75 g gold chokolade
25 ml. piskefløde
Derudover:
2 bakker friske hindbær
frisk timian
Fremgangsmåde
Pistaciemørdej: Hak pistacienødderne til fint mel i en minihakker. Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med pistaciemel, hvedemel, flormelis og salt. Smuldr smørret i skålen med fingrene, så det til sidst ligner revet parmesan. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For en tærtering på 18 cm i diameter med mørdejen. Bag tærten i ovnen på 180 grader varmluft i 12-14 min. Lad tærten køle helt af inden du befrier den fra formen.
Pistacieganache: Smelt sukkeret i en gryde til en gylden karamel. Tilsæt pistacienødderne og sørg for at de alle bliver dækket af karamel. Hæld de karameliserede pistacienødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle lidt af. Blend 2/3 af de karameliserede pistacienødder til pistaciesmør i en minihakker eller blender. Hak resten af de karameliserede pistacienødder groft og stil dem til side mens du laver resten. Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør den sammen med en dejskraber til ganachen samler sig. Tilsæt pistaciesmør og de hakkede, karameliserede pistacienødder. Smag til med salt. Hæld pistacieganachen i tærten og sæt tærten på køl til ganachen har sat sig.
Hindbærganache: Kom hindbær, citronsaft og sukker i en gryde og kog bærrene møre. Sig kernerne fra, så du kun har hindbærsaften tilbage (ca. 0,5 dl). Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde og hindbærsaften over den smeltede chokolade og rør det hele sammen med en dejskraber til ganachen samler sig. Smag til med timianblade og blend ganachen med en stavblender. Hæld ganachen på tærten og sæt tærten tilbage på køl til ganachen har sat sig.
Pistaciekaramel: Hak pistacienødderne til fint mel i en minihakker. Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør den sammen med en dejskraber til ganachen samler sig. Tilsæt pistaciemel og rør rundt. Kom pistaciekaramellen i en sprøjtepose og klip et lille hul. Fyld pistaciekaramel i alle de friske hindbær. Sæt dem på køl til karamellen har sat sig.
Pynt tærten med de fyldte hindbær og kviste af frisk timian.
Ingen kommentarer endnu