Sommerothello

Pistacietærte med hindbær og timian

 

Pistacietærte med hindbær og timian

12 pers.

Mørdej:

50 g grønne, usaltede pistacienødder

100 g hvedemel

60 g flormelis

75 g smør

1 nip salt

2 æggeblommer

 

Pistacieganache:

50 g grønne, usaltede pistacienødder

50 g sukker

150 g hvid chokolade

75 ml. piskefløde

salt

 

Hindbærganache:

100 g hindbær

0,5 citron, saften heraf

3 spsk sukker

frisk timian

0,5 dl piskefløde

150 g hvid chokolade

 

Pistaciekaramel:

25 g grønne, usaltede pistacienødder

75 g gold chokolade

25 ml. piskefløde

 

Derudover:

2 bakker friske hindbær

frisk timian

 

Fremgangsmåde

Pistaciemørdej: Hak pistacienødderne til fint mel i en minihakker. Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med pistaciemel, hvedemel, flormelis og salt.  Smuldr smørret i skålen med fingrene, så det til sidst ligner revet parmesan. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For en tærtering på 18 cm i diameter med mørdejen. Bag tærten i ovnen på 180 grader varmluft i 12-14 min. Lad tærten køle helt af inden du befrier den fra formen.

Pistacieganache: Smelt sukkeret i en gryde til en gylden karamel. Tilsæt pistacienødderne og sørg for at de alle bliver dækket af karamel. Hæld de karameliserede pistacienødder ud på et stykke bagepapir og lad dem køle lidt af. Blend 2/3 af de karameliserede pistacienødder til pistaciesmør i en minihakker eller blender. Hak resten af de karameliserede pistacienødder groft og stil dem til side mens du laver resten. Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør den sammen med en dejskraber til ganachen samler sig. Tilsæt pistaciesmør og de hakkede, karameliserede pistacienødder. Smag til med salt. Hæld pistacieganachen i tærten og sæt tærten på køl til ganachen har sat sig.

Hindbærganache: Kom hindbær, citronsaft og sukker i en gryde og kog bærrene møre. Sig kernerne fra, så du kun har hindbærsaften tilbage (ca. 0,5 dl). Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde og hindbærsaften over den smeltede chokolade og rør det hele sammen med en dejskraber til ganachen samler sig. Smag til med timianblade og blend ganachen med en stavblender. Hæld ganachen på tærten og sæt tærten tilbage på køl til ganachen har sat sig.

Pistaciekaramel: Hak pistacienødderne til fint mel i en minihakker. Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og rør den sammen med en dejskraber til ganachen samler sig. Tilsæt pistaciemel og rør rundt. Kom pistaciekaramellen i en sprøjtepose og klip et lille hul. Fyld pistaciekaramel i alle de friske hindbær. Sæt dem på køl til karamellen har sat sig.

Pynt tærten med de fyldte hindbær og kviste af frisk timian.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerothello