FASTELAVNSBOLLER - Krakkelerede vandbakkelser med vanilje og karamel

FASTELAVNSBOLLER – Vandbakkelser med chokolade, vanilje og hasselnødder

(Indlægget indeholder reklame for Callebaut)

Vandbakkelser med chokolade, vanilje og hasselnødder

20 stk.

Konditorcreme: 

0,5 vaniljestang

3 spsk sukker

2 spsk maizena

2 dl mælk

2 æggeblommer

 

Vandbakkelsedej:

150 g smør

2 spsk sukker

3 dl vand

1 nip salt

150 g hvedemel

3,5 æg

 

Derudover:

2 dl piskefløde

300 g mørk mælkechokolade (jeg bruger Callebaut Power 41)

50 g hasselnødder

 

Fremgangsmåde

Konditorcreme: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tag en spsk. sukker og bland godt sammen med vaniljekornene, så de bliver fordelt i sukkeret. Rør æggeblommer, 0,5 dl af mælken, maizena, sukker og vaniljesukker sammen. Kom resten af mælken samt den tomme vaniljestang i en gryde og lad det koge op. Tilsæt nu æggeblandingen i en tynd stråle til den varme mælk mens du pisker kraftigt med et piskeris. Lad cremen koge op i et par minutter under middel varme mens du fortsat pisker. Når cremen er blevet tyk og maizenaen er kogt ordenligt ud, hældes den i en ren skål og dækkes med husholdningsfilm helt ned til overfladen af cremen. Sæt cremen på køl og lad den blive helt kold.

 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Vandbakkelsesdej: Kom smør, sukker, vand og salt i en gryde og lad det koge til sukker og smør er smeltet. Tag gryden af varmen og sigt melet i. Rør dejen sammen med en grydeske. Sæt gryden tilbage på middel varme og rist dejen af i 1-2 min. Kom dejen i en ren skål og lad den køle af et øjeblik. Brug en håndmixer med dejkroge til at piske dejen. Tilsæt et æg af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Vær forsigtig med at tilsætte alle æggene før du har tjekket konsistensen på dejen. Den skal være fast og elastisk. (Tjek evt. konsistensen ved at køre en våd finger gennem dejen. Der skal være et tydeligt spor i dejen efter fingeren). Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle og afsæt ca 20 vandbakkelser på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 min. til de er gyldne og let slipper bagepapiret. Det er FORBUDT at åbne ovnen under bagningen, da vandbakkelserne vil falde sammen. Lad vandbakkelserne køle helt af.

 

Pisk 2 dl piskefløde til letpisket flødeskum. Pisk vaniljecremen lind og vend den forsigtigt sammen med den letpiskede flødeskum. Kom konditorcremen i en sprøjtepose med fyldetylle. Fyld vandbakkelserne med konditorcreme ved at stikke fyldetyllen ind i bunden af hver vandbakkelse. Sæt vandbakkelserne på køl i et øjeblik.

 

Hak hasselnødderne groft. Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen til en temperatur på 45 grader. Tilsæt de sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og rør det sammen. Varm nu chokoladen op igen i mikroovnen til en temperatur på 33 grader. Dyp hver vandbakkelse i chokolade og pynt med hasselnødder. Sæt vandbakkelserne på køl og lad chokoladen sætte sig inden de serveres.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FASTELAVNSBOLLER - Krakkelerede vandbakkelser med vanilje og karamel