Pistacietærte med hindbær og timian

SOMMERFAVORIT – Rød grød med fløde kage

Rød grød med fløde kage

12-15 pers.

Hvem elsker ikke rød grød med fløde? Det er en rigtig dansk dessert, som bare smager helt vidunderligt. Her har jeg moderniseret den gamle klassiker, og lavet den til en smuk moussekage. Smagen er den samme, men udseendet har fået en ordentlig tur på tegnebrættet. Server denne danske klassiker for dine søde sommergæster og jeg lover dig, at de ikke bliver skuffede over at komme til kaffe hos dig ❤

Rød grød:

2 blade husblas

200 g blandede bær (jeg brugte brombær, hindbær og ribs)

100 g sukker

1 tsk vaniljepaste

 

Mandelbund:

3 æggehvider

150 g sukker

1 tsk vaniljesukker

150 g fint mandelmel

2 spsk hvedemel

 

Vaniljemousse:

4 blade husblas

4 dl piskefløde

1 dl vaniljeskyr

75 g sukker

1 vaniljestang

 

Chokoladelåg:

100 g hvid chokolade

 

Chokoladebånd:

100 g hvid chokolade

 

Fremgangsmåde

Rød grød: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Kom bær, sukker og vaniljepaste i en gryde og kog sammen til bærrene er møre. Brug en stavblender til at blende grøden en anelse. Der må gerne være hele bær tilbage, så grøden har lidt konsistens. Rør den udblødte husblas i den varme grød og lad den køle en anelse. Hæld grøden i en rund silikoneform (18 cm i diameter) og sæt den på frys til grøden er helt frossen.

 

Mandelbund: Tænd ovnen på 195 grader varmluft. Pisk æggehviderne til de begynder at skumme. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk det hele sammen til en luftig marengs. tilsæt mandelmel og hvedemel, og vend det forsigtigt sammen. Beklæd en springform (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen og bag bunden i ovnen i 20-25 min. Lad mandelbunden køle helt af inden du befrier den fra formen.

 

Vaniljemousse: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tag 1 tsk af sukkeret og rør det sammen med vaniljekornene. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang og 1 dl af piskefløden i en lille gryde. Varm blandingen op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas heri. Lad den varme masse køle af til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til en letpisket flødeskum. Rør vaniljeskyr i den afkølede masse og vand til sidst flødeskummet i moussen af 2 omgange.

Befri den frosne rød grød fra formen og læg den i bunden, i midten af en rund silikoneform (20 cm i diameter). Hæld vaniljemoussen oven på rød grød-indlægget. Placer til sidst mandelbunden med bunden i vejret, i formen. Sæt kagen på frys natten over.

 

Befri den frosne kage fra formen og lad den tø op i køleskabet 2-3 timer inden pyntning.

 

Chokoladelåg: Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen til en temperatur på 45 grader. Tilsæt den sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og rør det sammen med en dejskraber. Nu skal temperaturen ned på 28 grader. Varm chokoladen forsigtigt op igen til det når en temperatur på 30-31 grader.

Hæld den tempererede chokolade i en rund silikoneform (20 cm i diameter) og sæt den i fryseren til chokoladen har sat sig. Befri, med meget stor forsigtighed, chokoladen fra formen. Varm runde udstikkere i forskellige størrelser op med en gasbrænder. Lav tilfældige huller i chokoladelåget med udstikkerne. Placer chokoladelåget på toppen af kagen.

 

Chokoladebånd: Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen til en temperatur på 45 grader. Tilsæt den sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og rør det sammen med en dejskraber. Nu skal temperaturen ned på 28 grader. Varm chokoladen forsigtigt op igen til det når en temperatur på 30-31 grader.

Klip et stykke kageplast til, så det passer med kagens omkreds og er 3 cm i højden. Hæld den tempererede chokolade ud på kageplasten og brug en lille spartel til at sprede chokoladen ud. Lad chokoladebåndet ligge på køkkenbordet og hærde i 30-60 sek.

Sæt forsigtigt chokoladebåndet på kagen og sæt kagen i køleskabet til chokoladen har sat sig. Fjern forsigtigt kageplasten. Pynt med rød skovsyre og server kagen for dine sødeste sommergæster ❤

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistacietærte med hindbær og timian