Halloween spøgelser med hvid chokoladecreme og lakrids

Macarons med vanilje, espresso og arganolie

(Indeholder reklamelinks – link til olien HER )

Macarons med vanilje, espresso og arganolie

30-40 stk.

Macarondej:

150 g mandelmel

150 g flormelis

55 g æggehvider

150 g sukker

50 g vand

1 tsk kaffepulver

55 g æggehvider

 

Ganache med arganolie:

150 g hvid chokolade

1 tsk vaniljepaste

0,5 dl piskefløde

1,5 spsk arganolie (https://amlou.dk/products/organic-culinary-argan-oil )

 

Derudover:

Rå kakaopulver

Fremgangsmåde

Ganache: Hak den hvide chokolade fint og smelt det i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm olien i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade og smag til med olie og vanilje. Hæld ganachen i en sprøjtepose med rund tylle og kom det i køleskabet i 3-4 timer til ganachen har sat sig.

Macaronskaller: Hæld mandelmel og flormelis i en minihakker eller blender, og blend helt fint. Sigt blandingen ned i en stor skål, og tilsæt de første 55 g æggehvider. Rør rundt i massen til den er ensartet.

Pisk de næste 55 g æggehvider på høj hastighed til de begynder at skumme. Tilsæt nu 50 g af sukkeret, og pisk videre til æggehviderne er stive.

Hæld vand, kaffepulver og 100 g af sukkeret i en gryde. Det skal nu koges til præcis 110 grader. Brug et sukkertermometer. Når sukkerlagen opnår den korrekte temperatur, tages gryden af varmen. Sukkerlagen skal nu tilsættes til de piskede æggehvider. Hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, mens der fortsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen IKKE rammer piskeriset! Det kan ødelægge din røremaskine eller håndmikser. Pisk nu til en sej marengs.

Rør marengsen i flormelis- og nøddemelblandingen af to omgange. I første omgang bruges en træske til at få blandet dejen godt. I anden omgang er det vigtigt at bruge en dejskraber til forsigtigt at vende dejen sammen. Det er vigtigt at stoppe ligeså snart dejen er ensartet. Hvis der røres for meget i dejen, kan du risikere, at dine macaronskaller revner eller krakelerer i ovnen.

Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle og afsæt ensartede macarons på en bageplade beklædt med bagepapir. Bank bagepladerne et par gange ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Lad macaronskallerne stå og tørre på køkkenbordet mens ovnen varmer op.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Bag skallerne, en plade ad gangen, i midten af ovnen i 4-5 min. Åbn ovndøren, og skru ned på 140 grader varmluft. Bag nu skallerne videre med ovndøren på klem i 7-8 min. Lad macaronskallerne køle af inden du begynder at fjerne dem fra bagepapiret.

Afsæt en passende mængde ganache på hver anden macaronskal og sæt dem sammen som en burger. Drys med kakaopulver.

Macarons nydes helst afkølede og er faktisk bedst efter en dag eller to i køleskabet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween spøgelser med hvid chokoladecreme og lakrids