Choko-rugboller med surdej
Choko-rugboller med surdej
12 stk.
100 g surdej
10 g gær
3,5 dl vand
220 g blandede kerner (jeg brugte en 5-korns blanding m. hørfrø, solsikkekerner, rugkerner, sesamfrø og hvedekerner)
200 g rugmel
20 g kakaopulver
10 g salt
200 g mørk chokolade, min. 55%
200 g blandede nødder, hakket groft (jeg brugte cashewnødder, mandler og hasselnødder)
Fremgangsmåde
Rør surdej og gær i vandet til det er opløst. Tilsæt kerner, rugmel og kakaopulver, og lad det ælte sammen på en røremaskine i ca. 10 cm. Tilsæt salt og chokolade og lad dejen ælte 5 min. mere.
Hak nødderne groft og fordel dem på et stykke bagepapir. Brug to skeer til at forme boller af dejen og vend hver bolle i nøddeblandingen. Placer bollerne på to plader beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 1-1,5 time.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bag rugbollerne i ovnen i 15-20 min. til nødderne er ristet godt af.
Ingen kommentarer endnu