S'mores lagkage

Choko-rugboller med surdej

Choko-rugboller med surdej

12 stk.

 

100 g surdej

10 g gær

3,5 dl vand

220 g blandede kerner (jeg brugte en 5-korns blanding m. hørfrø, solsikkekerner, rugkerner, sesamfrø og hvedekerner)

200 g rugmel

20 g kakaopulver

10 g salt

200 g mørk chokolade, min. 55%

200 g blandede nødder, hakket groft (jeg brugte cashewnødder, mandler og hasselnødder)

 

Fremgangsmåde

Rør surdej og gær i vandet til det er opløst. Tilsæt kerner, rugmel og kakaopulver, og lad det ælte sammen på en røremaskine i ca. 10 cm. Tilsæt salt og chokolade og lad dejen ælte 5 min. mere.

Hak nødderne groft og fordel dem på et stykke bagepapir. Brug to skeer til at forme boller af dejen og vend hver bolle i nøddeblandingen. Placer bollerne på to plader beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 1-1,5 time.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bag rugbollerne i ovnen i 15-20 min. til nødderne er ristet godt af.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

S'mores lagkage