Surdejspizza ala "steak bearnaise"- min bedste opskrift på en sprød bund

S’mores lagkage

(Indeholder reklame og reklamelinks for Tørsleffs)

S’mores lagkage

10 pers.

 

Browniebunde:

2 æg

150 g sukker

100 g mørk chokolade, min. 55%

80 g smør

20 g kakaopulver

40 g hvedemel

1 nip salt

 

Kiksebund:

150 g havrekiks eller lignende (jeg brugte kammerjunkere)

15 g cornflakes

75 g smør

1 nip salt

 

Chokoladecreme:

1 pakke kagemousse chokoladesmag fra Tørsleffs (HER)

2,5 dl mælk

 

Marengs:

50 g æggehvide

50 g sukker

50 g flormelis

0,5 tsk vaniljepaste fra Tørsleffs (HER)

 

Fremgangsmåde

Browniebunde: Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk sukker og æg sammen til det bliver lyst og luftigt. Smelt smør og chokolade sammen og vend det forsigtigt i æggemassen. Bland hvedemel, kakaopulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) foret med bagepapir i bunden, og bag kagen i ovnen i 25-30 min. Lad kagen køle helt af inden du befrier den fra springformen.

 

Kiksebund: Blend kiksene i en minihakker til fint kiksemel. Smelt smøret og bland det sammen med de blendede kiks. Kom salt og knuste cornflakes i, og bland det hele sammen. Fordel kikseblandingen i en kagering (20 cm i diameter) og tryk det sammen, så du får en ensartet bund. Sæt kiksebunden i fryseren i 30-60 min. til den har sat sig og du kan løsne den fra kageringen.

 

Chokoladecreme: Pisk posens indhold og mælk sammen til en tyk og luftig chokoladecreme.

 

Samling: Del brownien i 2 lige store bunde. Placer den ene browniebund på kiksebunden. Fordel halvdelen af chokoladecremen på browniebunden og placer den næste browniebund ovenpå. Giv den et lille tryk, så kagen samler sig. Fordel nu resten af chokoladecremen ovenpå kagen og på kagens sider. Brug en lille paletkniv til at glatte chokoladecremen ud. Sæt kagen på køl i 30 min.

 

Marengs: Pisk sukker og æggehvider til en sej marengs. Sigt flormelis i marengsen og vend forsigtigt sammen med en dejskraber. Fordel marengsen oven på kagen. Brug en gasbrænder til at brænde marengsen.

 

Server og NYD!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Surdejspizza ala "steak bearnaise"- min bedste opskrift på en sprød bund