Kaffetærte med knas
(indeholder reklame for realcoffee.dk)
Kaffetærte med knas
8-10 pers.
Tærtebund:
130 g hvedemel
20 g kakaopulver
60 g flormelis
75 g smør
1 nip salt
2 æggeblommer
Knas
150 g mælkechokolade
30 g cornflakes
Kaffe-ganache
220 g mælkechokolade
75 ml piskefløde
50 ml espresso shot (jeg brugte Single Origin, Espresso Sumatra fra realcoffee.dk)
Chokolade-sløjfe
250 g mørk chokolade
Pynt
spiseligt guldstøv og bladguld
Fremgangsmåde
Tærtebund: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, kakaopulver, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3 mm. For en firkantet tærteform (18×18 cm) med tærtedejen. Prik huller i bunden af tærtedejen med en gaffel, så den ikke hæver. Bag tærtebunden i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 10 min. Lad tærtebunden køle af inden du befrier den fra formen.
Knas: Smelt mælkechokoladen i mikroovnen. Kom knuste cornflakes i chokoladen og bland det sammen. Fordel blandingen i et tyndt lag i bunden af din tærtebund. Sæt tærten på køl til det knasende lag har sat sig.
Kaffe-ganache: Lav et shot espresso. Smelt mælkechokolade sammen med fløde i mikroovnen og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber. Rør espresso i ganachen. Fordel ganachen i tærten. Sæt tærten tilbage på køl i 2-3 timer til ganachen har sat sig.
Chokoladesløjfe: Temperer chokoladen til en temperatur på 34 grader. Klip to stykker kageplast til, så de begge danner en lykke. Klem dem sammen i hver sin ende, og klip dem til, så de er bredest i den ene ende. Fordel et tyndt lag chokolade på hver lykke af kageplast, og klem dem sammen i den tynde af ender (dem, som skal være tættest på “knuden” af sløjfen). Klip også et langt, smalt stykke kageplast (18 cm i længden – dette skal agere det ene stykke gavebånd på kagen) og fordel et tyndt lag chokolade herpå. Klip to små stykker kageplast (dette skal være den anden del af gavebåndet). Fordel også et tyndt lag chokolade herpå. Lad alt chokolade-arbejdet sætte sig på køl.
Saml chokoladesløjfen på toppen af tærten og lav en “knude” på sløjfen med det resterende tempererede chokolade. Drys med spiseligt guldstøv og bladguld.
Ingen kommentarer endnu