Juleboller med chokolade, mandler og varme krydderier

Kaffetærte med knas

(indeholder reklame for realcoffee.dk)

Kaffetærte med knas

8-10 pers.

Tærtebund:

130 g hvedemel

20 g kakaopulver

60 g flormelis

75 g smør

1 nip salt

2 æggeblommer

 

Knas

150 g mælkechokolade

30 g cornflakes

 

Kaffe-ganache

220 g mælkechokolade

75 ml piskefløde

50 ml espresso shot (jeg brugte Single Origin, Espresso Sumatra fra realcoffee.dk)

 

Chokolade-sløjfe

250 g mørk chokolade

 

Pynt

spiseligt guldstøv og bladguld

 

Fremgangsmåde

Tærtebund: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, kakaopulver, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3 mm. For en firkantet tærteform (18×18 cm) med tærtedejen. Prik huller i bunden af tærtedejen med en gaffel, så den ikke hæver. Bag tærtebunden i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 10 min. Lad tærtebunden køle af inden du befrier den fra formen.

Knas: Smelt mælkechokoladen i mikroovnen. Kom knuste cornflakes i chokoladen og bland det sammen. Fordel blandingen i et tyndt lag i bunden af din tærtebund. Sæt tærten på køl til det knasende lag har sat sig.

Kaffe-ganache: Lav et shot espresso. Smelt mælkechokolade sammen med fløde i mikroovnen og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber. Rør espresso i ganachen. Fordel ganachen i tærten. Sæt tærten tilbage på køl i 2-3 timer til ganachen har sat sig.

Chokoladesløjfe: Temperer chokoladen til en temperatur på 34 grader. Klip to stykker kageplast til, så de begge danner en lykke. Klem dem sammen i hver sin ende, og klip dem til, så de er bredest i den ene ende. Fordel et tyndt lag chokolade på hver lykke af kageplast, og klem dem sammen i den tynde af ender (dem, som skal være tættest på “knuden” af sløjfen). Klip også et langt, smalt stykke kageplast (18 cm i længden – dette skal agere det ene stykke gavebånd på kagen) og fordel et tyndt lag chokolade herpå. Klip to små stykker kageplast (dette skal være den anden del af gavebåndet). Fordel også et tyndt lag chokolade herpå. Lad alt chokolade-arbejdet sætte sig på køl.

Saml chokoladesløjfen på toppen af tærten og lav en “knude” på sløjfen med det resterende tempererede chokolade. Drys med spiseligt guldstøv og bladguld.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juleboller med chokolade, mandler og varme krydderier