Moussekage med lime, hyldeblomst, timian og pistacie
Moussekage med lime, hyldeblomst, timian og pistacie
10 pers.
Hvid chokoladebund med pistacie:
100 g hvid chokolade
40 g pistacienødder
20 g cornflakes
Ganache med timian:
150 g hvid chokolade
0,5 dl piskefløde
friske timiansblade
Lime/hyldeblomstmousse:
4 blade husblas
1,5 dl limesaft
o,5 dl hyldeblomstsaft
100 g sukker
1 dl vaniljeskyr
3,5 dl piskefløde
Glaze:
300 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
2 blade husblas
friske timiansblade
Fremgangsmåde
Hvid chokoladebund med pistacie: Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Blend pistacienødder og cornflakes til fint mel og rør det i den smeltede chokolade. For en justerbar kagering (16 cm i diameter) med kageplast langs kanten og fordel bunden heri. Stil formen på frys i 30 min.
Ganache med timian: Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet. Rør den varme fløde i den smeltede chokolade med en dejskraber til ganachen samler sig. Kom ganachen i en kande eller højt glas og tilsæt friske timiansblade. Stavblend ganachen. Hæld ganachen oven på chokoladebunden og sæt formen tilbage i fryseren til ganachen har sat sig.
Lime/hyldeblomstmousse: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Kom limesaft, hyldeblomstsaft og sukker i en gryde og varm op til sukkeret er smeltet. Rør den udblødte husblas heri. Lad den varme sirup køle af til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden til en letpisket flødeskum. Rør vaniljeskyr i den afkølede sirup og vend derefter flødeskummet i moussen af to omgange.
Befri den frosne bund med ganache fra form og kageplast. Hæld moussen i en eclipse silikoneform og vend bunden med ganache ned i moussen, så bunden vender opad. Sæt kagen på frys natten over.
Glaze: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Smelt chokoladen i mikroovnen eller i en skål over vandbad. Varm fløden og de friske timiansblade i en lille gryde til lige under kogepunktet. Rør den udblødte husblas i fløden. Hæld fløden over den smeltede chokolade og rør med forsigtighed glazen sammen med en dejskraber. Kom glazen i en høj kande og stavblend glazen. Bank kanden med glaze ned i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler kommer op i overfladen. Fjern luftboblerne i overfladen med en dejskraber. Lad glazen køle af ved stuetemperatur i 10-15 min. eller til den har en temperatur på 37 grader.
Glaze den frosne kage og lad den tø op i køleskabet inden servering.
Ingen kommentarer endnu