Gammeldags æblekage

Minitærter med rabarber og pistacie

(Indeholder reklamelink for Odense Marcipan)

Minitærter med rabarber og pistacie

6 stk.

Mørdej:

150 g hvedemel

60 g flormelis

75 g smør

1 nip salt

2 æggeblommer

 

Rabarbersirup:

450 g rabarber

200 g sukker

0,5 vaniljestang

 

Rabarberganache:

150 g hvid chokolade

75 ml. rabarbersirup

50 ml. piskefløde

 

Chokoladepynt:

300 g ruby chokolade

 

Derudover:

200 g dessertmasse med pistaciesmag (Odense Marcipan – link)

rosa perler med kirsebærsmag (Odense Marcipan – link)

stedmoderblomster

rød skovsyre

 

Fremgangsmåde

Mørdej: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For 6 små tærteforme med mørdej og prik huller i bunden med en gaffel. Fyld tærterne halvt op med dessertmasse med pistaciesmag. Bag tærterne i ovnen i 15 min. på 180 grader varmluft til de er gyldenbrune. Lad tærterne køle af.

 

Rabarbersirup: Kom rabarber og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene sammen med en tsk. sukker og tilsæt herefter vaniljesukkeret til resten af ingredienserne i gryden. Kog det hele sammen i 10-15 min til rabarberne er møre. Si rabarberne fra, så du kun har saften tilbage. Lad rabarbersiruppen køle helt af.

 

Rabarberganache: Smelt den hvide chokolade i en skål i mikroovnen. Varm fløden til lige under kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade. Rør ganachen sammen med en dejskraber ved at røre i midten af skålen til den samler sig. Tilsæt 75 ml. rabarbersirup og rør det forsigtigt i ganachen. Fyld de bagte tærter med ganache og sæt dem på køl til ganachen har sat sig.

 

Chokoladepynt: Klip 2-3 små stykker kageplast (ca. 20 cm lange).

Smelt 1/3 af chokoladen i mikroovnen til en temperatur på 45 grader. Tilsæt den sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del og rør det sammen med en dejskraber. Nu skal temperaturen gerne være 27-28 grader. Varm forsigtigt chokoladen op igen til en temperatur på 32 grader.

Smør et tyndt lag chokolade på et stykke kageplast. Brug en rillet spartel til at skrabe fra den ene ende af kageplasten til den anden. Lad chokoladen sætte sig et kort øjeblik. Sæt kageplasten ned i et glas og sæt dem på køl i ca. 10 min. Befri chokoladebuerne fra kageplasten og placer dem tilfældigt på tærterne, så de danner en cirkel. Pynt af med spiselige blomster og rosa perler.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags æblekage