Flødeboller med brombærskum og friske brombær

Tærte med passionsfrugt og citrontimian

(indeholder reklame & reklamelinks for Mill&Mortar)

Tærte med passionsfrugt og citrontimian

10 pers.

Passionsfrugtmousse:

5 blade husblas

5 dl piskefløde

4 dl passionsfrugtsaft

3 spsk sukker

 

Mazarinmasse med timian:

2 spsk mandelmel

40 g sukker

40 g smør, blødt

60 g marcipan, revet

0,5 æg

1,5 tsk tørret citrontimian (kan købes HER)

0,5 citron, skallen heraf

 

Mørdej:

150 g hvedemel

65 g flormelis

75 g smør

2-3 æggeblommer

1 nip salt

Glaze i 3 farver:

6 blade husblas

150 g hvid chokolade

100 g sukker

150 g glukosesirup

0,5 dl vand

1 dl piskefløde

hvid pastafarve

orange pastafarve

 

Fremgangsmåde

Passionsfrugtmousse: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i en gryde til sukkeret er smeltet. Rør den udblødte husblas heri. Lad det køle til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden til en letpisket flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i den afkølede passionsfrugtsaft af tre omgange. Hæld moussen i en eclipse silikoneform (kan købes HER) og sæt formen på frys natten over.

Mazarinmasse med timian: Kom alle ingredienserne i en blender og blend det sammen til en ensartet masse. Stil mazarinmasse til side til brug.

Mørdej: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner revet parmesan. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For en tærtering på 18 cm i diameter med mørdejen. Fordel mazarinmassen i et jævnt lag på mørdejen. Bag tærten i ovnen på 180 grader varmluft i 15-17 min. Lad tærten køle helt af inden du befrier den fra formen.

Glaze: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Varm fløde, sukker, glukosesirup og vand op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Rør den udblødte husblas ud heri. Hak den hvide chokolade, og kom den i en høj kande. Tilt kanden på skrå, og hæld den varme blanding med husblas ned langs af kanden. Før forsigtigt en stavblender forsigtigt ned langs kanten af kanden. Dette gøres for at undgå luftbobler. Blend glazen og undgå at føre stavblenderen over glazens overflade, når du blender, da dette vil skabe luftbobler. Før forsigtigt stavblenderen op af glazen ved endnu en gang at tilte kanden på skrå og føre blenderen op langs kanten. Bank kanden med glaze ned i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler kommer op i overfladen. Fjern luftboblerne i overfladen med en dejskraber. Dæk overfladen af glazen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur, til den når en temperatur på 35-37 grader. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen.

Placer den bagte tærte med bunden i vejret på det ønskede kagefad.

Del glazen i tre lige store portioner. Indfarv den første med hvid pastafarve. Indfarv de to andre i hver deres gule/orange nuance. Hæld skiftevis lidt fra hver af de tre portioner med glaze op i en kande, så der skabes en stribet effekt. Befri den frosne mousse fra formen og placer den på en rist. Overhæld moussen med glaze og placer den på den bagte tærte. Lad kagen tø op i køleskabet inden servering. Pynt evt. med stedmoderblomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødeboller med brombærskum og friske brombær