Trøffelkugler med salt lakrids og solbær

Pavlova m. passionsfrugtcurd og vaniljeskum

 

Pavlova m. passionsfrugtcurd og vaniljeskum

I min verden har pavlovaen det hele. Den er sprød, sej, sød og i dette tilfælde, hvor den har fået selskab af passionsfrugt, også syrlig. Det er den perfekte kombination! Hvis man har brug for et nyt og lækkert alternativ til den klassiske lagkage, er denne pavlova et rigtig godt bud på det. Og så er den jo også bare smuk at kigge på…

8 pers.

Marengsbunde (3 stk.):

170 g æggehvide

190 g sukker

190 g flormelis

orange pastafarve

 

Passionsfrugtcurd:

2 dl saft og kerner fra passionsfrugt (ca. 10 stk. passionsfrugter)

4 spsk sukker

2 spsk vand

2 tsk maizena

2 æggeblommer

20 g smør

 

Vaniljeskum:

2 dl piskefløde

1 tsk vaniljepaste

 

Fremgangsmåde

Marengsbunde: Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs. Sigt flormelis i marengsen og vend det forsigtigt sammen. Del marengsen op i to lige store dele og indfarv den ene med orange pastafarve. Kom hver portion marengs i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Kom en stjernetylle, ca. 10 mm, i en sprøjtepose. Kom derefter de to sprøjteposer med marengs heri, så det bliver to-farvet, når du trykker på sprøjteposen. Tag tre stykker bagepapir og tegn en cirkel på 20 cm på hvert stykke. Placer de tre stykker bagepapir på hver deres bageplade. Start indefra og ud, når du skal sprøjte bundene ud på bagepladen. Bundene skal cirka være 2 cm i tykkelsen. Bag de tre bunde i ovnen i 1 time og 10 min. Lad dem køle af på bagepladen, og opbevar dem gerne i en lufttæt beholder, hvis de ikke skal bruges samme dag.

Passionsfrugtcurd: Kom passionssaft- og kerner i en gryde og tilsæt sukkeret. Varm blandingen op under middel varme til sukkeret er smeltet. Rør maizena, vand og æggeblommer sammen, og tilsæt det til passionsfrugtblandingen under kraftig piskning. Lad curden koge godt igennem så den slår bobler og maizenaen bliver kogt ud. Tilsæt smørret. Tag gryden af varmen og hæld curden i en ren skål. Sæt passionsfrugtcurden på køl indtil den er helt køleskabskold.

Vaniljeskum: Tilsæt vaniljepaste til fløden og pisk det til flødeskum. Den skal kun lige kunne danne toppe, når du løfter piskerisene fra flødeskummet (pas på ikke at overpiske).

Saml kagen umiddelbart lige inden servering. Placer den første marengsbund på det ønskede serveringsfad og fordel halvdelen af passionsfrugtcurden oven på. Lav herefter et lag af flødeskum. Placer endnu en bund oven på flødeskummet. Fordel nu resten af passionsfrugtcurden her på og lav endnu et lag med resten af flødeskummet. Placer den sidste marengsbund på kagen og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trøffelkugler med salt lakrids og solbær