Pavlova m. passionsfrugtcurd og vaniljeskum

Brombærkage i 8 lag

Brombærkage i 8 lag

Denne kage er en lille kærlighedserklæring til brombærret, som er på top tre over mine yndlingsingredienser i det søde køkken. Jeg er vild med både den smukke farve og den unikke smag som bærret afgiver. Denne kage er bestemt til den ambitiøse type, som måske gerne vil udfordre sig selv lidt. Hvis du gerne vil i sving med herligheden her, og måske synes det lyder lidt for ambitiøst med otte lag, så er du mere end velkommen til kun at lave de første fire lag (eller hvad der end passer til dit temperament).  Kagen smager fantastisk godt uanset!

10-12 pers.

Kiksebund m. lakrids og sorte sesamfrø

150 g havrekiks el. digestive

75 g smør

3 tsk sorte sesamfrø

3 tsk lakridsgranulat

 

Sirup til mousser:

700 g blandede bær (jeg brugte solbær, ribs, blåbær og brombær)

350 g sukker

1 citron, saft + skal

 

Første lag mousse (lys lilla):

1 bl. husblas

0,5 dl bærsirup

1 dl piskefløde

0,5 dl vaniljeskyr

 

Andet lag mousse (mørk lilla):

1 bl. husblas

1 dl bærsirup

1 dl piskefløde

0,5 dl vaniljeskyr

 

Første lag gelé:

1 bl. husblas

0,5 dl bærsirup

 

Tredje lag mousse (lys lilla):

1 bl. husblas

0,5 dl bærsirup

1 dl piskefløde

0,5 dl vaniljeskyr

 

Fjerde lag mousse (mørk lilla):

1 bl. husblas

1 dl bærsirup

1 dl piskefløde

0,5 dl vaniljeskyr

 

Andet lag gelé:

1 bl. husblas

0,5 dl bærsirup

 

Moussekant (lys lilla):

2 bl. husblas

1 dl bærsirup

2 dl piskefløde

0,5 dl vaniljeskyr

 

Pynt:

Velvet chokoladespray lilla (kan købes hos Kageting.dk)

Fremgangsmåde

Kiksebund: Smelt smørret i en lille gryde. Blend kiksene fint til kiksemel. Bland det smeltede smør, kiksemel, lakridsgranulat og sesamfrø sammen, og fordel det i en kagering på 16 cm med kageplast langs kanten. Tryk kiksebunden fast med en ske eller bunden af et glas. Kom kiksebunden på frys i minimum 15-30 min.

Sirup til mousser: Kom bær, sukker og citronsaft + skal i en gryde og kog bærrene møre (15-20 min.). Hæld bærrene gennem en sigte, så du kun har siruppen/saften tilbage.

Første lag mousse (lys lilla): Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Tag 0,5 dl af bærsiruppen og varm i mikroovnen. Smelt den udblødte husblas i den varme sirup. Lad siruppen køle af til stuetemperatur. Bland vaniljeskyr i den afkølede sirup. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend den sammen med skyr/bærsirup-blandingen af to omgange. Hæld moussen oven på kiksebunden og sæt kagen i fryseren til det første lag mousse har sat sig (1-1,5 time).

Andet lag mousse (mørk lilla): Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Tag 1 dl af bærsiruppen og varm i mikroovnen. Smelt den udblødte husblas i den varme sirup. Lad siruppen køle af til stuetemperatur. Bland vaniljeskyr i den afkølede sirup. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend den sammen med skyr/bærsirup-blandingen af to omgange. Hæld moussen oven på kiksebunden og sæt kagen i fryseren til det andet lag mousse har sat sig (1-1,5 time).

Første lag gelé: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Tag 0,5 dl af bærsiruppen og varm i mikroovnen. Smelt den udblødte husblas i den varme sirup. Lad geléen køle af til stuetemperatur og hæld den oven på moussen. Sæt kagen i fryseren til det første lag gelé har sat sig (1 time).

Tredje lag mousse (lys lilla): Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Tag 0,5 dl af bærsiruppen og varm i mikroovnen. Smelt den udblødte husblas i den varme sirup. Lad siruppen køle af til stuetemperatur. Bland vaniljeskyr i den afkølede sirup. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend den sammen med skyr/bærsirup-blandingen af to omgange. Hæld moussen oven på kiksebunden og sæt kagen i fryseren til det tredje lag mousse har sat sig (1-1,5 time).

Fjerde lag mousse (mørk lilla): Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Tag 1 dl af bærsiruppen og varm i mikroovnen. Smelt den udblødte husblas i den varme sirup. Lad siruppen køle af til stuetemperatur. Bland vaniljeskyr i den afkølede sirup. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend den sammen med skyr/bærsirup-blandingen af to omgange. Hæld moussen oven på kiksebunden og sæt kagen i fryseren til det fjerde lag mousse har sat sig (1-1,5 time).

Andet lag gelé: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Tag 0,5 dl af bærsiruppen og varm i mikroovnen. Smelt den udblødte husblas i den varme sirup. Lad geléen køle af til stuetemperatur og hæld den oven på moussen. Sæt kagen i fryseren til det andet lag gelé har sat sig (1 time).

Moussekant (lys lilla): Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Tag 1 dl af bærsiruppen og varm i mikroovnen. Smelt den udblødte husblas i den varme sirup. Lad siruppen køle af til stuetemperatur. Bland vaniljeskyr i den afkølede sirup. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend den sammen med skyr/bærsirup-blandingen af to omgange. Befri kagen fra kageringen og kageplasten. Udvid kageringen til 18 cm og sæt et nyt stykke kageplast (10 cm højt) langs kanten. Hæld moussen ned langs kanten af kagen og oven på kagen. Sæt kagen tilbage i fryseren i 3-4 timer eller gerne natten over.

Pynt: Befri den frosne kage fra kagering og kageplast. Placer den frosne kage på en overflade som let kan tørres af efterfølgende (chokoladespray grisser ret meget). Spray kagen med lilla chokoladespray, så den er dækket hele vejen rundt. Flyt forsigtigt kagen over på den ønskede serveringsfad og lad den tø op i køleskabet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pavlova m. passionsfrugtcurd og vaniljeskum