Marshmallow brookies – brownie/cookie kage
Marshmallow brookies – brownie/cookie kage
Browniedej
100 g mørk chokolade, min. 55%
80 g smør
2 æg
150 g sukker
20 g kakao
25 g hvedemel
0,5 tsk salt
Cookiedej
125 g smør
50 g sukker
200 g brun farin
1 æg
0,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
220 g hvedemel
50 g mælkechokolade
50 g gold chokolade
Derudover
mini marshmallows
50 g mørk chokolade, min. 55%
Fremgangsmåde
Browniedej: Smelt smør og mørk chokolade sammen i en lille gryde. Pisk æg og sukker sammen til en tyk æggesnaps. Vend forsigtigt æggemassen i den smeltede smør og chokolade. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i dejen og vend det forsigtigt sammen. Stil browniedejen til side.
Cookiedej: Pisk smør, sukker og brun farin sammen til en ensartet masse. Tilsæt ægget og pisk videre. Bland mel, salt, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Pisk dejen ensartet. Rør til sidst de to slags chokolade i dejen.
Tænd ovnen på 180 g varmluft.
Kom browniedejen i et ildfastfad (20×20 cm.) beklædt med bagepapir, og fordel ca. 2/3 af cookiedejen ovenpå (resten af cookiedejen kan du gemme i fryseren, så kan du altid tage op og få friskbagte cookies). Hak den mørke chokolade groft og fordel oven på kagen sammen med mini marshmallows. Bag kagen i ovnen i 30-35 min. Lad kagen køle helt af inden du befrier den fra formen. Kagen er endnu bedre hvis den har stået i køleskabet i et par timer.
Ingen kommentarer endnu