Blåbærispinde - SAMARBEJDE // Aida

Macaron is-sandwiches – chokolade/kaffe & ribs

Macaron is-sandwiches – chokolade/kaffe & ribs

Sprøde, søde macaronskaller med blød, hjemmelavet is i mellem. Det er helt sikkert noget der smager af mere. Om du er til den syrlige version i form af ribsis eller den chokolademættede slags med et touch af kaffe er op til dig. Men gør dig selv at prøve begge versioner, da der er to helt forskellige smagsoplevelser.

 

6 stk.

Ribsis:

100 g ribs

50 g sukker

3 æggeblommer

75 g sukker

1 tsk vaniljepaste

2,5 dl piskefløde

 

Chokoladeis:

3 æggeblommer

75 g sukker

2,5 dl piskefløde

150 g chokolade (blandet mælke- og mørk chokolade)

100 g mælkechokolade (grofthakket)

 

Macarondej:

150 g mandelmel

150 g flormelis

55 g æggehvider

150 g sukker

50 g vand

55 g æggehvider

 

Derudover:

lyserød pastafarve

kaffepulver

100 g mælkechokolade

chokoladeperler fra Callebaut

 

Fremgangsmåde

Ribsis: Kom ribs og sukker i en gryde og kog til bærrene er møre (5-10 min). Sig ribsene fra så du kun har saften tilbage og stil den på køl til brug. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepaste til en lys og luftig æggesnaps. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen. Hvis du har en ismaskine, så kan du nu vælge at køre ismassen herpå i 10-20 min. til isen har en cremet og mere fast konsistens. Kom ismassen i en form (15×15 cm) forret med bagepapir. Dryp noget af den afkølede ribssirup ovenpå ismassen og brug en tandstik eller kniv til at lave et tilfældigt mønster i isen. Sæt isen i fryseren natten over.

 

Chokoladeis: Smelt mørk- og mælkechokolade sammen i en skål i mikroovnen. Lad chokoladen køle af til stuetemperatur. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepaste til en lys og luftig æggesnaps. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen. Vend også den afkølede chokolade og grofthakket chokolade i ismassen. Hvis du har en ismaskine, så kan du nu vælge at køre ismassen herpå i 10-20 min. til isen har en cremet og mere fast konsistens. Kom ismassen i en form (15×15 cm) forret med bagepapir.

 

Macaronskaller: Hæld mandelmel og flormelis i en minihakker eller blender, og blend helt fint. Sigt blandingen ned i en stor skål, og tilsæt de første 55 g æggehvider. Rør rundt i massen til den er ensartet.

Pisk de næste 55 g æggehvider på høj hastighed til de begynder at skumme. Tilsæt nu 50 g af sukkeret, og pisk videre til æggehviderne er stive.

Hæld vand og 100 g af sukkeret i en gryde. Det skal nu koges til præcis 117 grader. Brug et sukkertermometer. Når sukkerlagen opnår den korrekte temperatur, tages gryden af varmen. Sukkerlagen skal nu tilsættes til de piskede æggehvider. Hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, mens der fortsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen IKKE rammer piskeriset! Det kan ødelægge din røremaskine eller håndmikser. Pisk nu til en sej marengs.

Rør marengsen i flormelis- og nøddemelblandingen af to omgange. I første omgang bruges en træske til at få blandet dejen godt. I anden omgang er det vigtigt at bruge en dejskraber til forsigtigt at vende dejen sammen. Det er vigtigt at stoppe ligeså snart dejen er ensartet. Hvis der røres for meget i dejen, kan du risikere, at dine macaronskaller revner eller krakelerer i ovnen.

Del dejen i to lige store portioner. Rør forsigtigt lyserød pastafarve i den ene portion. Kom macarondejene i hver sin sprøjtepose med en rund tylle (10 mm.). Sprøjt macaronskallerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Skallerne skal have en diameter på ca. 7 cm. Bank bagepladerne et par gange ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Lad macaronskallerne stå og tørre på køkkenbordet mens ovnen varmer op. Drys kaffepulver på de macaronskaller, som skal bruges til chokoladeisen inden de bages.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Bag skallerne, en plade ad gangen, i midten af ovnen i 4-5 min. Åbn ovn-døren, og skru ned på 140 grader varmluft. Bag nu skallerne videre med ovndøren på klem i 8-9 min. Lad macaronskallerne køle af inden du begynder at fjerne dem fra bagepapiret.

 

Samling: Udstik isen med en rund udstikker (7 cm), så det passer med macaronskallerne. Læg de lyserøde skaller sammen med ribsisen. Skallerne med kaffe skal lægges sammen med chokoladeisen. Smelt 100 g mælkechokolade og lad det køle en smule inden du dypper dine chokolade/kaffe is-sandwiches i. Pynt efterfølgende med små chokoladekugler. Nyd dine macaron is-sandwiches med det samme eller opbevar dem i fryseren indtil de skal spises.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærispinde - SAMARBEJDE // Aida