Verdens bedste chokoladeboller
Verdens bedste chokoladeboller
12 stk.
Dej:
2 dl skummetmælk
25 g gær
50 g sukker
1 æg
400-450 g hvedemel
1 nip salt
50 g blødt smør
100-125 g chokolade, mælk og mørk
Fremgangsmåde
Dej: Varm mælken op til den er lille fingervarm, ca. 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og æg, og rør godt sammen. Ælt melet ind i dejen af flere omgange. Tilsæt til sidst det bløde smør, salt og chokolade. Dejen skal æltes i 10-15 min. til den er skinende og elastisk. Lad dejen hæve under et viskestykke til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 lige store dele. Vej bollerne af, så de vejer ca. 80 g. På den måde sørger du for, at bollerne bliver lige store og dermed bagt jævnt. Form bollerne mellem hænderne og placer dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 20-30 min.
Pensl bollerne med mælk. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 12-15 min. til de er gyldne.
Ingen kommentarer endnu