FASTELAVNSBOLLER - Vandbakkelser med chokolade, vanilje og hasselnødder

Verdens bedste chokoladeboller

Verdens bedste chokoladeboller

12 stk.

 

Dej:

2 dl skummetmælk

25 g gær

50 g sukker

1 æg

400-450 g hvedemel

1 nip salt

50 g blødt smør

100-125 g chokolade, mælk og mørk

 

 

Fremgangsmåde

Dej: Varm mælken op til den er lille fingervarm, ca. 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og æg, og rør godt sammen. Ælt melet ind i dejen af flere omgange. Tilsæt til sidst det bløde smør, salt og chokolade. Dejen skal æltes i 10-15 min. til den er skinende og elastisk. Lad dejen hæve under et viskestykke til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 lige store dele. Vej bollerne af, så de vejer ca. 80 g. På den måde sørger du for, at bollerne bliver lige store og dermed bagt jævnt. Form bollerne mellem hænderne og placer dem i et ildfast fad beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 20-30 min.

 

Pensl bollerne med mælk. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 12-15 min. til de er gyldne.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FASTELAVNSBOLLER - Vandbakkelser med chokolade, vanilje og hasselnødder