Juleboller med chokolade, mandler og varme krydderier
Juleboller med chokolade, mandler og varme krydderier
10 stk.
Dej
2 dl skummetmælk
25 g gær
50 g sukker
1 æg
400-450 g hvedemel
1 nip salt
1 tsk kardemomme
0,5 tsk cake factor krydderi
2 tsk tørret appelsinskal (frisk kan også bruges)
50 g blødt smør
100 g mælkechokolade
Derudover
1 æg til pensling
75 g mandelflager
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
Fremgangsmåde
Dej: Varm mælken op til den er lille fingervarm, ca. 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og æg, og rør godt sammen. Ælt melet ind i dejen af flere omgange. Tilsæt herefter det bløde smør, salt, kardemomme, cake factor krydderi, tørret appelsinskal og chokolade. Dejen skal æltes i 10-15 min. til den er skinende og slipper skålens sider. Lad dejen hæve under et viskestykke til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 lige store dele. Vej bollerne af, så de vejer ca. 80-90 g. På den måde sørger du for, at bollerne bliver lige store og dermed bagt jævnt. Form bollerne mellem hænderne og placer på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 20-30 min.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Drys med mandelflager. Bland sukker og kardemomme, og drys også det på bollerne. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 12-15 min. til de er gyldne. Lad dem køle af inden de nydes med et godt lag smør og en kop julethe.
Ingen kommentarer endnu