Cookies med nougat, karamel og chokolade

Is-flødeboller med timian og hvid chokolade – is uden ismaskine

(indeholder reklame for Callebaut)

Is-flødeboller med timian og hvid chokolade – is uden ismaskine

6-8 stk. 

 

Hvid chokoladeis:

80 g sukker

3 æggeblommer

1 vaniljestang

100 g hvid chokolade

2,5 dl piskefløde

frisk timian

1 spsk. sukker

 

Mørdejsbunde:

150 g hvedemel

60 g flormelis

75 g smør

1 nip salt

2 æggeblommer

 

Chokoladeskaller:

350 g hvid chokolade (jeg bruger Velvet 33,1% fra Callebaut)

25 g kakaosmør (kan erstattes med 2 spsk kokosolie)

 

Flødebolleskum:

125 sukker

55 g glukosesirup

75 g vand

70 g æggehvider

10 g sukker

 

Pynt:

100 g lemon chokolade fra Callebaut (kan udelades eller erstattes med hvid chokolade indfarvet med grøn pulverfarve)

friske timianskud

 

Fremgangsmåde

Hvid chokoladeis: Hak chokoladen fint og smelt den i mirkoovnen. Stil den smeltede chokolade i køleskabet i 5-10 min til den er afkølet. Pisk sukker, kornene fra vaniljestangen og æggeblommer sammen til en tyk æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen over flere omgange. Pisk fløden til en letpisket flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med æggeblandingen. Kom sukker og frisk timian i en morter og knus det sammen. Kom timiansukkeret i ismassen. Kom ismassen i en form beklædt med bagepapir og fordel det, så det har en højde på ca. 1 cm. Sæt isen på frys i min. 6 timer eller til dagen efter.

 

Mørdejsbunde: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Udstik 6-8 små, runde bunde (ca. 7 cm i diameter) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mørdejsbundene i ovnen i 10-12 min. til de er let gyldne.

 

Chokoladeskaller: Smelt 1/3 af chokolade og kakaosmør i mikroovnen til en temperatur på 42-45 grader. Tilsæt den sidste 2/3 af chokoladen til den smeltede del, og rør det sammen med en dejskraber. Nu skal temperaturen ned på 28 grader. Varm chokoladen forsigtigt op igen til det når en temperatur på 29-31 grader. Støb chokoladeskallerne i halvkugle silikoneforme (7 cm i diameter).  Sæt formen i køleskabet i minimum 15 min.

 

Flødebolleskum: Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde og kog til 110-115 grader. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen. Kom i mellemtiden æggehvider og sukker i en skål og pisk, til æggehviderne begynder at skumme. Den varme sukkerlage skal nu tilsættes til de skummende æggehvider. Hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, mens der fortsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen IKKE rammer piskeriset, da det kan ødelægge din røremaskine eller håndmikser. Når al sukkerlagen er tilsat til æggehviderne, piskes der videre på medium hastighed, indtil massen er afkølet og skummet er fast. Det tager 10-15 min. at piske en perfekt flødebolleskum. Kom skummet i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne halvt op med skum.

 

Brug en rund udstikker (ca. 6 cm i diameter) til at udstikke 6-8 cirkler af isen. Kom en is-cirkel ned i hver flødebolle og tryk forsigtigt, så det samler sig med flødebolleskummet. Kom til sidst en mørdejsbund på hver flødebolle og tryk forsigtigt bunden fast. Kom flødebollerne i fryseren i 30 min.

 

Pynt: Smelt lemon chokoladen i mikroovnen og kom i en sprøjtepose. Klip et lille hul. Dekorer flødebollerne med chokoladen og pynt med friske timianskud.

 

Server is-flødebollerne direkte fra frys 💚

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookies med nougat, karamel og chokolade