Pavlova m. karamel, passion og popcorn

Halloween spøgelser med hvid chokoladecreme og lakrids

(indeholder reklame og reklamelinks f0r Odense Marcipan)

Halloween spøgelser med hvid chokoladecreme og lakrids

10 stk.

 

Chokoladecreme:

2 blade husblas

200 g hvid chokolade

3,5 dl piskefløde

 

Lakridsmørdej:

150 g hvedemel

65 g flormelis

1 nip salt

75 g smør

2 æggeblommer

2 tsk lakridsgranulat

 

Derudover:

Ca. 1/2 glas hindbærmamelade

Lakridssauce (kan købes her)

400 g hvid figurmarcipan (kan købes her )

Sort pastafarve

 

Fremgangsmåde

Hvid chokoladecreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Hak den hvide chokolade og kom det i en skål. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Rør den udblødte husblas i den varme fløde og hæld derefter blandingen over den hakkede chokolade. Rør det hele sammen med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Hæld chokoladefløden gennem en sigte og kom i en frysepose. Sørg for at al luften kommer ud af posen, så den ligger helt ned til chokoladefløden og du på den måde undgår kondens. Læg posen med chokoladefløde på køl natten over eller minimum 4 timer.

Lakridsmørdej: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis, lakridsgranulat og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner revet parmesan. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Del dejen i to portioner og rul hver del ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. Placer den ene udrullede portion mørdej på et stykke bagepapir og smør det med hindbærmarmelade. Placer den anden halvdel ovenpå. Prik små huller med en gaffel, så mørdejen ikke hæver. Bag mørdejen i ovnen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft til den er gylden. Mens mørdejsbunden stadig er lidt lun, udstikkes 10 små, runde bunde (ca. 7 cm i diameter).

 

Pisk den afkølede chokoladefløde til en luftig chokoladecreme. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en rund tylle (10 mm.). Sprøjt flotte toppe af chokoladecremen på mørdejsbundene. Kom lakridssaucen i en sprøjtepose med en fyldetylle og fyld lakridssauce i alle kagerne. Udrul figurmarcipanen så tyndt som muligt. Udstik marcipanen og pynt hver kage med et stykke marcipan. Få marcipanen til at “folde” i bunden, så det ligner små spøgelser. Mal sorte øjne på alle spøgelserne med sort pastafarve og en lille pensel. NYD 👻

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pavlova m. karamel, passion og popcorn