Is-flødeboller med timian og hvid chokolade - is uden ismaskine

Surdejspizza ala “steak bearnaise”- min bedste opskrift på en sprød bund

Pizza med surdej

3-4 pizzaer

 

Pizzadej:

100 g surdej

7 g gær

2 dl koldt vand

1 tsk sukker

1 spsk olivenolie

100 g durummel

250 g tipo 00 mel

10 g salt

 

Fyld:

100 g mozzarella

5 skiver oksemørbrad (tyndskåret) – andet kødpålæg kan også bruges, fx roastbeef

1 rødløg

bearnaise

frisk timian

salt

peper

 

Fremgangsmåde

Rør surdej, gær, vand og sukker sammen til gær og surdej er opløst. Tilsæt olie og de to slags mel. Rør dejen ved medium hastighed på en røremaskine i 10-15 min til dejen slipper skålens sider. Tilsæt salt undervejs. Smør en kondibøtte med olie og lad dejen hæve i bøtten ved stuetemperatur i 2-4 timer. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Det er vigtigt at lade ovnen varme godt igennem i 45-60 min. inden pizzaerne kommer ind.

Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 3-4 lige store dele (vej gerne dejen af, så du er sikker på de bliver lige store). Flad hver del dej lidt ud på bordet. Form en bolle af hver dej-del ved at spænde dejen op. Det gør du ved hele tiden af tage en side af bollen og stramme den ind mod midten.  Lad hver bolle hæve på køkkenbordet i ca. 30 min.

Rul hver bolle ud til en tynd pizzabund. Kom fyld på pizzaerne og bag dem i ovnen i ca. 10 min.

OBS! Bearnaise skal først på efter, at pizzaen har været i ovnen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Is-flødeboller med timian og hvid chokolade - is uden ismaskine