Kaffekage med moccacreme, paranødder og karamel 

Flødeboller med browniebund, brownie-crumble og hakkede mandler

Flødeboller med browniebund, brownie-crumble og hakkede mandler

6 stk.

 

Browniebunde:

100 g mørk chokolade, min. 55%

80 g smør

2 æg

150 g sukker

20 g kakao

25 g hvedemel

0,5 tsk salt

 

Flødebolleskum:

125 sukker

55 g glukosesirup

75 g vand

70 g æggehvider

10 g sukker

 

Brownie-crumble:

Brownie rester

Hakkede mandler

 

Chokoladeovertræk:

300 g mælkechokolade

50 g kakaosmør

Brownie-crumble

 

Fremgangsmåde

Browniebunde: Smelt smør og mørk chokolade sammen i mikroovnen. Pisk æg og sukker sammen. Vend forsigtigt æggemassen i den smeltede smør og chokolade. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i dejen og vend det forsigtigt sammen. Hæld browniedejen i en form (20 cm i diameter), som er beklædt med bagepapir. Bag brownien i ovnen i 15-20 min. Lad brownien køle helt af.

Flødebolleskum: Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde og kog til 110-115 grader. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen. Kom i mellemtiden æggehvider og sukker i en skål og pisk, til æggehviderne begynder at skumme. Den varme sukkerlage skal nu tilsættes til de skummende æggehvider. Hæld sukkerlagen ned langs kanten af skålen, mens der fortsat piskes. Det er vigtigt, at sukkerlagen IKKE rammer piskeriset, da det kan ødelægge din røremaskine eller håndmikser. Når al sukkerlagen er tilsat til æggehviderne, piskes der videre på medium hastighed, indtil massen er afkølet og skummet er fast. Det tager 10-15 min. at piske en perfekt flødebolleskum. Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tylle (0,5 cm).

Brug en rund udstikker (ca. 5 cm i diameter) til at udstikke 6 runde bunde af brownien. Sprøjt toppe af flødebolleskum på browniebundene. Sæt flødebollerne på køl i min. 1 time.

Brownie-crumble: Kom resten af brownien i en minihakker sammen med 2 spsk hakkede mandler. Blend det sammen.

Chokoladeovertræk: Smelt 1/3 af chokoladen sammen med kakaosmør til en temperatur på 42-45 grader. Kom herefter den resterende del af chokoladen i den smeltede del. Varm nu al chokoladen op igen til ca. 33 grader. Rør brownie-crumble i.

Kom chokoladen i et højt glas og dyb nu flødebollerne en af gangen i chokoladen. Drys med brownie-crumble på toppen inden chokoladen stivner. Lad chokoladeovertrækket sætte sig i køleskabet inden flødebollerne nydes <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffekage med moccacreme, paranødder og karamel