Påske-dessert med passionsfrugt, hvid chokolade og hyldeblomst

Påskeinspireret cheesecake m. citron, passionsfrugt og lakrids

Cheesecake m. citron, passionsfrugt og lakrids

10-12 pers.

 

Kiksebund:

300 g digestive kiks

150 g smør

2 tsk. lakridsgranulat

 

Passions/citron-ostecreme:

3 blade husblas

0,5 dl citronsaft

1 dl passionsfrugtsirup

200 g flødeost

1 vaniljestang

2 spsk. flormelis

2,5 dl piskefløde

 

Passionsfrugt-ganache:

1 dl passionsfrugtsirup

1 dl piskefløde

200 g hvid chokolade

 

Pynt:

Spangsberg nougatæg

stedmoderblomster

revet, hvid chokolade

 

Fremgangsmåde

Kiksebund: Smelt smørret i en lille gryde. Blend kiks og lakridsgranulat sammen til fint kiksemel. Bland det smeltede smør og kiksemel sammen, og fordel det i en kagering på 2o cm med kageplast langs kanten. Tryk kiksebunden sammen med bunden af glas, og pres også kiksebunden op langs kanten, så den får et rustikt og ujævnt udtryk. Kom kiksebunden på køl i 30 min.

Passions/citron-ostecreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 10 min. Varm citronsaft og passionsfrugtsirup i en gryde til lige under kogepunktet. Rør den udblødte husblas i den varme saft og sæt den til side, til den er stuetemperatur. Pisk flødeost, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen til flødeosten er lind. Pisk fløden til en letpisket flødeskum, og bland 1⁄3 af flødeskummet i den afkølede saft. Vend de resterende 2/3 af flødeskummet i i flødeosten. Vend til sidst det hele sammen. Kom ostecremen på kiksebunden. Sæt kagen på køl natten over.

Passionsfrugt-ganache: Smelt chokoladen i mikroovnen. Varm fløde og sirup til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde-blanding over den smeltede chokolade og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt evt. lidt orange pastafarve (eller frugtfarve) til ganachen for ekstra fin påskefarve. Hæld ganachen over ostecremen og sæt kagen tilbage på køl i 2-3 timer til ganachen har sat sig.

Pynt kagen med nougatæg, blomster og revet, hvid chokolade.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påske-dessert med passionsfrugt, hvid chokolade og hyldeblomst