Gold-roulade med nougat, kransekage og kaffe

Nytårsdessert: brownie med hasselnøddemousse

(indeholder reklame for Dr. Oetker)

Brownie med hasselnøddemousse

8-10 pers.

Brownie:

100 g mørk chokolade, min. 55%

80 g smør

2 æg

150 g sukker

20 g kakao

25 g hvedemel

0,5 tsk salt

100 g grofthakket mælkechokolade

 

Hasselnøddemousse:

1 pakke kagemousse med hasselnøddesmag fra Dr. Oetker (kan købes her)

2,5 dl minimælk

 

Derudover:

250 g mælkechokolade

50 g hasselnøddeflager

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Browniedej: Smelt smør og mørk chokolade sammen i en lille gryde. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer i 1 min. Vend forsigtigt æggemassen i den smeltede smør og chokolade. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i dejen og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst den grofthakkede chokolade i. Kom dejen i en firkantet form (18×18 cm) foret med bagepapir. Bag brownien i ovnen i 20 min. Lad den køle helt ned og stil den herefter i køleskabet i et par timer.

Hasselnøddemousse: Følg instrukserne på posen. Kom moussen i en sprøjtepose med den ønskede tyl og kom moussen på køl mens du laver resten.

Tag kagen ud fra køl. Befri den fra form og bagepapir, og skær den ud til 8-10 lige store rektangler.

Smelt mælkechokoladen i mikroovnen eller over vandbad, og bland den smeltede chokolade med hasselnøddeflager. Dyb browniestykkerne én efter én i chokoladen og placer dem på et skærebræt beklædt med bagepapir. Sæt browniestykkerne på køl til chokoladen har sat sig.

Pynt browniestykkerne med hasselnøddemousse.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gold-roulade med nougat, kransekage og kaffe