Nytårsdessert: brownie med hasselnøddemousse
(indeholder reklame for Dr. Oetker)
Brownie med hasselnøddemousse
8-10 pers.
Brownie:
100 g mørk chokolade, min. 55%
80 g smør
2 æg
150 g sukker
20 g kakao
25 g hvedemel
0,5 tsk salt
100 g grofthakket mælkechokolade
Hasselnøddemousse:
1 pakke kagemousse med hasselnøddesmag fra Dr. Oetker (kan købes her)
2,5 dl minimælk
Derudover:
250 g mælkechokolade
50 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Browniedej: Smelt smør og mørk chokolade sammen i en lille gryde. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer i 1 min. Vend forsigtigt æggemassen i den smeltede smør og chokolade. Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i dejen og vend det forsigtigt sammen. Vend til sidst den grofthakkede chokolade i. Kom dejen i en firkantet form (18×18 cm) foret med bagepapir. Bag brownien i ovnen i 20 min. Lad den køle helt ned og stil den herefter i køleskabet i et par timer.
Hasselnøddemousse: Følg instrukserne på posen. Kom moussen i en sprøjtepose med den ønskede tyl og kom moussen på køl mens du laver resten.
Tag kagen ud fra køl. Befri den fra form og bagepapir, og skær den ud til 8-10 lige store rektangler.
Smelt mælkechokoladen i mikroovnen eller over vandbad, og bland den smeltede chokolade med hasselnøddeflager. Dyb browniestykkerne én efter én i chokoladen og placer dem på et skærebræt beklædt med bagepapir. Sæt browniestykkerne på køl til chokoladen har sat sig.
Pynt browniestykkerne med hasselnøddemousse.
Ingen kommentarer endnu