Kaffetærte med knas

Gold-roulade med nougat, kransekage og kaffe

Gold-roulade med nougat, kransekage og kaffe

10-15 pers.

 

Kransekagebund:

400 g revet marcipan

100 g flormelis

90 g æggehvide

 

Gold-knas:

120 g gold chokolade

40 g cornflakes

 

Nougat/marcipan-roulade:

350 g marcipan

150 g blød nougat

 

Kaffe/karamelmousse:

1/2 blad husblas

220 g gold chokolade

75 ml piskefløde

50 ml espresso

200 ml piskefløde

 

Gold-glaze:

5 blade husblas

75 g hvid chokolade

75 g gold chokolade

100 g sukker

100 g glukosesirup

0,5 dl vand

1 dl piskefløde

spiseligt guldstøv

 

Pynt:

50 g hvid marcipan

spiseligt glimmer

 

Fremgangsmåde

Kransekagebund: Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med rund tylle (10 mm.) og udsprøjt massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kransekagebund i ovnen i 12-14 min på 190 grader varmluft til den er let gyldne. Lad bunden køle helt af inden du skærer den til, så den passer til silikoneformen (Silikomart Buche 25×9 cm).

Gold-knas: Smelt chokoladen i mikroovnen og rør det sammen med knuste cornflakes. Fordel blandingen på kransekagebunden. Sæt bunden på køl mens du forbereder resten.

Nougat/marcipan-roulade: Rul marcipanen ud til en rektangel på et bord drysset med flormelis. Fordel den bløde nougat på marcipanen. Rul den sammen til en stram roulade. Kom rouladen på køl mens du forberede resten.

Kaffe/karamelmousse: Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Smelt chokoladen i mikroovnen. Varm de 75 ml piskefløde op til lige under kogepunktet. Rør fløden sammen med espresso. Rør den udblødte husblas i den varme kaffe-fløde-blanding, og bland det sammen med den smeltede chokolade. Lad chokolade-fløden køle ned til stuetemperatur. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum og bland det forsigtigt sammen med den afkølede chokolade-fløde.

Fordel moussen i formen og kom først nougat/marcipan-rouladen ned i moussen. Kom efterfølende kransekagebunden på. Sæt silikoneformen i fryseren natten over.

Gold-glaze: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Varm fløde, sukker, glukosesirup og vand op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Rør den udblødte husblas ud heri. Kom de to slags chokolade og guldstøv i en høj kande. Tilt kanden på skrå, og hæld den varme blanding med husblas ned langs kanten af kanden. Før forsigtigt en stavblender forsigtigt ned langs kanten af kanden. Dette gøres for at undgå luftbobler. Blend glazen og undgå at føre stavblenderen over glazens overflade, når du blender, da dette vil skabe luftbobler. Før forsigtigt stavblenderen op af glazen ved endnu en gang at tilte kanden på skrå og føre blenderen op langs kanten. Bank kanden med glaze ned i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler kommer op i overfladen. Fjern luftboblerne i overfladen med en dejskraber. Dæk overfladen af glazen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur, til den når en temperatur på 35-37 grader. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen

Befri den frosne kage fra formen og placer den på en rist. Overhæld kagen med glaze, så den er helt dækket.

Pynt: Udstik snefnug af den hvide marcipan med en udstikker. Drys med glimmer. Pynt kagen med snefnug.

Lad kagen tø op i køleskabet inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffetærte med knas