Portionsanrettede jordbærtærter med kefir-vaniljemousse og basilikum
Portionsanrettede jordbærtærter med kefir-vaniljemousse og basilikum
6 stk.
Mørdej:
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør
1 nip salt
2 æggeblommer
Mazarinmasse:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør, blødt
1 æg
Hvid chokolade med basilikum:
100 g chokolade
15 basilikumsblade
Kefir-vaniljemousse:
1 blade husblas
1 lime, saften herfra
2 spsk sukker
2,5 dl piskefløde
1 dl kefir med vaniljesmag
1 tsk vaniljepaste
Gelé:
1 dl vand
1 dl sukker
1 tsk vaniljepaste
1 blad husblas
Derudover:
Jordbær
Friske basilikumsblade
Fremgangsmåde
Mørdej: Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.
Mazarinmasse: Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk alle ingredienserne sammen til det bliver en sammenhængende, luftig mazarinmasse. Kom i en sprøjtepose.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For 6 små tærteforme med mørdej og prik huller i bunden med en gaffel. Fyld tærterne halvt op med mazarinmasse. Bag tærterne i ovnen i 12-15 min til de er lysebrune. Lad tærterne køle af.
Hvid chokolade: Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen. Hak basilikumsbladene fint og rør dem i den smeltede hvide chokolade. Pensl tærterne med et tyndt lag chokolade. Sæt tærterne på køl til chokoladen har sat sig.
Kefir-vaniljemousse: Udblød husblassen i koldt vand. Varm limesaft, vaniljepaste, sukker og 0,5 dl af piskefløden op til lige under kogepunktet. Rør den udblødte husblas ud i den varme blanding og lad blandingen køle lidt ned. Pisk i mellemtiden den resterende del af piskefløden til en letpisket flødeskum. Rør kefir i den lunkne husblas-blanding. Vend derefter flødeskummet sammen med husblas/kefir-blandingen. For 4 kageringe (7 cm i diameter) med kageplast rundt i kanten og husholdningsfilm i bunden – og placer dem på en jævn tallerken eller skærebræt, så moussen ikke render ud under kanten. Kom moussen i en sprøjtepose og fyld ca. 70 g mousse i hver form. Kom mousserne i fryseren i ca. 2 timer til de er helt frosne.
Gelé: Udblød husblassen i koldt vand. Varm sukker, vand og vaniljepaste op til sukkeret er smeltet. Del geléen op i 2 portioner. Den ene portion sættes i køleskabet til den er helt kold. Den anden portion røres sammen med den udblødte husblas og stilles til afkøling ved stuetemperatur til den er ca. 37 grader.
Befri de frosne mousser fra formene. Skær hver mousse over på midten. Der skal bruges 6 halve mousser. Placer mousserne på en rist. Overhæld mousserne med den gelé med husblas i. Placer en halv mousse på hver tærte.
Skær de friske jordbær ud i passende både og anret dem på hver tærte. Pensl jordbærene med den gelé, der har stået på køl, så de får et blankt udtryk. Pynt med et par basilikumsblade på hver tærte.
Ingen kommentarer endnu