Fastelavnsboller – Kanelsnurrer-semlor
Fastelavnsboller – semlor møder kanelsnurrer
Ca. 18 stk.
Dej:
4 dl mælk
35 g gær
100 g sukker
2 æg
800-850 g hvedemel
1 tsk salt
100 g blødt smør
5 g kardemommefrø
Kanelremonce:
100 g blødt smør
20 g revet marcipan
75 g brun farin
50 g sukker
2,5 tsk kanel
Marcipan/mandelfyld:
150 g revet marcipan
1 spsk hvedemel
150 g grofthakkede mandler
50 g finthakkede mandler (nærmest som mandelmel)
2 dl flormelis
1 tsk kardemomme
0,5 tsk kanel
1 dl mælk
1 tsk salt
Derudover:
0,5 l piskefløde
100 g grofthakkede mandler
flormelis
Fremgangsmåde
Dej: Varm mælken op til den er lille fingervarm, ca. 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og æg, og rør godt sammen. Ælt melet ind i dejen af flere omgange. Knus kardemommefrøene i en morter. Tilsæt kardemomme, smør og salt. Dejen skal æltes i 10-15 min. til den er skinende og elastisk. Lad dejen hæve under et viskestykke til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
Kanelremonce: Bland alle ingredienserne til en blød masse.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel. Smør kanelremonce ud på dejen i et tyndt lag. Fold først dejen halvt ind over sig selv, og fold dernæst den sidste 1/3 ind over (så der er tre lag). Skær dejen ud i 18 strimler. Del hver strimmel i 2 næsten hele vejen, men lad ca. 1 cm være i toppen af strimlen. Sno nu de 2 strimler ind over hinanden, så de er helt snoet. Rul strimlen sammen og fold enderne ind under snurren. Kom snurrerne i en silikoneform, der kan tåle varme (jeg bruger denne). De kan også godt bages uden silikoneform på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 20-30 min.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg og mælk – og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-17 min. til de er gyldne og let kommer ud af formen.
Marcipan/mandelfyld: Bland alle ingredienser til en homogen masse og kom på sprøjtepose.
Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum, og kom i en sprøjtepose med stjernetyl.
Skær toppen af hver snurrer. Sprøjt en klat marcipan/mandelfyld i midten af hver snurre. Pynt med flødeskum rundt om klatten af mandelmasse. Dyp hver snurre i grofthakkede mandler, og placer derefter den afskårne top tilbage på hver snurre. Drys let med flormelis inden servering.
Ingen kommentarer endnu