Abrikostærte med koldskålsmousse

Fastelavnsboller – Kanelsnurrer-semlor

Fastelavnsboller – semlor møder kanelsnurrer

Ca. 18 stk.

Dej:

4 dl mælk

35 g gær

100 g sukker

2 æg

800-850 g hvedemel

1 tsk salt

100 g blødt smør

5 g kardemommefrø

 

Kanelremonce:

100 g blødt smør

20 g revet marcipan

75 g brun farin

50 g sukker

2,5 tsk kanel

 

Marcipan/mandelfyld:

150 g revet marcipan

1 spsk hvedemel

150 g grofthakkede mandler

50 g finthakkede mandler (nærmest som mandelmel)

2 dl flormelis

1 tsk kardemomme

0,5 tsk kanel

1 dl mælk

1 tsk salt

 

Derudover:

0,5 l piskefløde

100 g grofthakkede mandler

flormelis

Fremgangsmåde

Dej: Varm mælken op til den er lille fingervarm, ca. 37 grader, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og æg, og rør godt sammen. Ælt melet ind i dejen af flere omgange. Knus kardemommefrøene i en morter. Tilsæt kardemomme, smør og salt. Dejen skal æltes i 10-15 min. til den er skinende og elastisk. Lad dejen hæve under et viskestykke til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

Kanelremonce: Bland alle ingredienserne til en blød masse.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel. Smør kanelremonce ud på dejen i et tyndt lag. Fold først dejen halvt ind over sig selv, og fold dernæst den sidste 1/3 ind over (så der er tre lag). Skær dejen ud i 18 strimler. Del hver strimmel i 2 næsten hele vejen, men lad ca. 1 cm være i toppen af strimlen. Sno nu de 2 strimler ind over hinanden, så de er helt snoet. Rul strimlen sammen og fold enderne ind under snurren. Kom snurrerne i en silikoneform, der kan tåle varme (jeg bruger denne). De kan også godt bages uden silikoneform på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 20-30 min.

Pensl snurrerne med sammenpisket æg og mælk – og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-17 min. til de er gyldne og let kommer ud af formen.

Marcipan/mandelfyld: Bland alle ingredienser til en homogen masse og kom på sprøjtepose.

Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum, og kom i en sprøjtepose med stjernetyl.

Skær toppen af hver snurrer. Sprøjt en klat marcipan/mandelfyld i midten af hver snurre. Pynt med flødeskum rundt om klatten af mandelmasse. Dyp hver snurre i grofthakkede mandler, og placer derefter den afskårne top tilbage på hver snurre. Drys let med flormelis inden servering.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Abrikostærte med koldskålsmousse