Drømmekagetærte
Drømmekagetærte
10 pers.
Tærtebund:
150 g hvedemel
65 g flormelis
75 g smør
1 nip salt
2-3 æggeblommer
Mazarinmasse:
125 g marcipan
125 g sukker
125 g smør
2 æg
30 g hvedemel
Kokostopping:
125 g smør
175 g kokosmel
210 g brun farin
1 dl mælk
Pynt:
100 g mælkechokolade
mandelsplitter
Fremgangsmåde
Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.
Mazarinmasse: Pisk sukker, marcipan og smør sammen til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt æg og pisk til en ensartet masse. Vend forsigtigt mel i.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For en tærteform (jeg brugte en høj, perforeret tærteform på 20 cm i diameter, men hvis du ikke har det, så brug i stedet en tærteform på 24 cm i diameter) med mørdej. Fordel mazarinmasse i tærtebunden. Bag tærten i ovnen i ca. 30 min. til mørdejen og mazarinmassen er gylden.
Kokostopping: Kom smør, brun farin og kokosmel i en gryde og lad det koge op. Tilsæt mælk og lad massen koge videre i et par minutter. Sørg for hele tiden at røre i gryden, så det ikke brænder fast.
Fordel kokostoppingen på kagen og bag den videre i 5-10 min. Lad kagen køle helt af.
Pynt: Smelt chokoladen. Smør tærtens kant med chokolade og drys med mandelsplitter.
Ingen kommentarer endnu