Påskeinspireret cheesecake m. citron, passionsfrugt og lakrids

Drømmekagetærte

Drømmekagetærte

10 pers.

 

Tærtebund:

150 g hvedemel

65 g flormelis

75 g smør

1 nip salt

2-3 æggeblommer

 

Mazarinmasse:

125 g marcipan

125 g sukker

125 g smør

2 æg

30 g hvedemel

 

Kokostopping:

125 g smør

175 g kokosmel

210 g brun farin

1 dl mælk

 

Pynt:

100 g mælkechokolade

mandelsplitter

 

Fremgangsmåde

Skær det bløde smør i små tern, og kom det i en skål sammen med mel, flormelis og salt. Smuldr smørret med fingrene, så det til sidst ligner brødkrummer. Saml dejen med æggeblommerne. Kom mørdejen i en frysepose og læg på køl i minimum 30 min.

 

Mazarinmasse: Pisk sukker, marcipan og smør sammen til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt æg og pisk til en ensartet masse. Vend forsigtigt mel i.

 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 mm. For en tærteform (jeg brugte en høj, perforeret tærteform på 20 cm i diameter, men hvis du ikke har det, så brug i stedet en tærteform på 24 cm i diameter) med mørdej. Fordel mazarinmasse i tærtebunden. Bag tærten i ovnen i ca. 30 min. til mørdejen og mazarinmassen er gylden.

 

Kokostopping: Kom smør, brun farin og kokosmel i en gryde og lad det koge op. Tilsæt mælk og lad massen koge videre i et par minutter. Sørg for hele tiden at røre i gryden, så det ikke brænder fast.

Fordel kokostoppingen på kagen og bag den videre i 5-10 min. Lad kagen køle helt af.

 

Pynt: Smelt chokoladen. Smør tærtens kant med chokolade og drys med mandelsplitter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskeinspireret cheesecake m. citron, passionsfrugt og lakrids